hocam durumun zordur, ona kimse birşey diyemez de ben eşinden ve çocuğundan ayrılma kısmını idrak edemedim. şimdi ayrılınca daha az mı zarar veriyorsun, geçimleri daha mı kolay olacak, o yavrucak baba baba diye dolanacak evin içinde. başka şehre gidince aramayacaklar mı alacaklı avukatları? vs vs soruyu çoğaltırız ama orada değilim. ben şuradayım ve yapman gereken budur diye düşünüyorum;
ilk iş eşinden ve çocuğundan özür dile ve sıkıca sarıl onlara, evinde huzuru bozma. 125k kapanmayacak bir borç değil, evinede hacize vs gelemezler, en fazla gelir bakar mecburi ihtiyaç çeker giderler. sigortalı maaşından bir parça kesinti olur, yaşamın devam eder. ayrıca sigortasız ek bir iş yapar ve açığı kapatırsın. örneğin pazarda çorap vs gibi hızlı gidecek, çok sermaye gerektirmeyen ürünler satabilirsin. haftasonlari 2 pazara gitsen bile katkısı olur. evine yakın pazar kuruluyorsa orayada haftada 1 gün eşin tezgah açar, tezgah dediysem alta yükseklik sağlayacak basit bir şey ve herhangi bir kutu iş görür.
diğer yandan bu borç nereye bilmiyorum ama bankayaysa, banka bunu çoktan satmıştır bir şirkete, bu şirkette avukatlar aracılığıyla sürekli taciz ve haciz korkusuyla para tahsili peşine düşerler. ne koparırlarsa kar olarak bakarlar. biraz para yapıp eğer toplu kapatma şansın olursa, 125kyi 40 50kya kapatır kurtulursunda, neden dersen bu gibi şirketler bu banka alacaklarını çok uyguna alıyorlar. örneğin bankanın tahsil edemediği 50 milyon alacağı 1 milyon gibi rakama devir alıyorlar bankadan. ardından borçlulardan 50 milyon tahsil edebilmenin peşine düşüyorlar, kazancı anliyorsundur. onun için ne kopardık kar diyeceklerinden, 125knin epeyi faizdir diye düşünüyorum, durum böyleyse ana paraya çok rahat anlaşırsın, hatta dediğim gibi çok altına da anlaşabilirsin. avukata diyeceksin ki, kardeşim üstüme toplu iğne yok, bu borcu kapatacak paramda yok, sen bunu bana 40a düşürürsen ki sana zaten en fazla 4e gelmiştir. ben eşten dosttan toplayacam sana getirecem, ben onlara yavaş yavaş öderim diyecen. anlaşma olursa bunu yasal bir sözleşme ile garanti altına alacan, senet vs bırakmayacan. sonradan arkadan iş dönmesin diye tedbirli olacaksın. benimki dışarıdan tavsiye, herkes aynı duruma düşebilir. bu yazdıklarıma ben olsam napardim diye, kendi bakış açımı yazdım. Allah yardımcın olsun..