Arkadaşlar selam. Ben bir fabrikanın bölümünde çalışıyorum işler daha çok bizim bölümümüzde kimyasal ve boyalarla ilgili. Şöyle ki bizim en ufak bir gecikme yaratmamız veya hata yapmamız tonlarca malın yanlış boyanması demek. Velhasıl 8 saatlik mesainin 4 saatinin de boş geçtiği oluyor full tempolu olduğuda. Ben 1,5 senedir burada çalışıyorum. Yaklaşık 3 ay önce yeni bir personel alımı yaptılar. Vardiya usulü çalıştığımızdan bizden önceki vardiya onların. Bu yeni giren arkadaş işle çok alakasız. Özünde iyi biri ama iş takibi vesaire sıfır. Her vardiyayı teslim aldığımda doldurması gereken kimyasallar bomboş, etrafı pislik *** götürüyor. Temizlemeye bile aciz herhangi bir paket falan açtığında sağa sola fırlatıyor çöplerini, eldivenlerini. Kimyasal malzemeler bitiyor bunların bittiğini amire bile bildirmiyor taşımamak için. Çünkü bu kimyasalların her tenekesi 50 kilo. Ortalama 3 tonluk kimyasal geldiğinden taşımak istemiyor. Her seferinde ben taşıyorum, pisliğini ben temizliyorum ama artık gerçekten canım acayip sıkılmaya başladı. Hiç bir şeyi düzenli değil herşeyi baştan savma sadece saati doldurmak için geliyor. İnsan olarak kötü biri değil ama personel olarak rezalet vasat biri. Ben de huzursuzluk çıkmasın diye sürekli idare ediyorum ama acayip bunaldım. Geçenlerde canıma tak etti sağa sola attığı çöpleri amire bildirdim ama hiç bir değişiklik yok. Hala pis. Sağa sola dökülen kimyasalları süpürüyor maşrafa ile çöpünün içine bile dökmeyip çöpün yanına iteliyor pislikleri. Onu yapmaktan bile aciz ve artık gerçekten sinir krizi eşiğine geldim. Sürekli yarım yamalak işleri arkasını toparlamam leş gibi çalışmasından usandım. Ne öneriyorsunuz