Bu sabah 27.04.2022 09:34 de vpn hub full crack adında bir dosya indirdim. Açtıktan sonra bir sürü hata mesajı aldım baya bir uğraştım kapansın diye de sürekli 2 şerli olarak yeni hata mesajları geliyordu bende pc yi yeniden başlattım. önce bir cmd açıldı ve beni bir siteye yönlendirdi hemen siteye girmeden kapattım ondan sonra başka bir şey olmadı. sorun gitti gibi duruyordu. Görev yöneticisini açtım bişey göremedim. Daha sonra başlangıçta açılan uygulamalara tıkladım lol.bat diye bir dosya vardı. pc yi her açtığımda beni şu siteye yönlendiriyor.
- daha sonra indirdiğim uygulamayı virustotalde incelettim.
virüs total linki
- Bir Antivirüs yazılımı indiriyim dedim son zamanlarda kaspersky nin adını çok duyuyordum ve onu seçtim ancak indirmez olaydım gerçekten beğenmedim sistemi çok yavaşlatıyor ve gereksiz bir dosyayı bile baya uzun bir süre araştırıyor. indirdikten 30dk sonra sildim.
- daha sonra siteye girmeden site linkini kopyalayıp weypack machine web archive da baktım siteye şöyle bir arayüzü var.
web arşiv linki
Hocalarım ne yapmalıyım bana bir yol gösterin lütfen. Trojen bulaşmış bunu hangi yazılımla kaldırabiliri. şimdiden teşekkür ederim