Tüm mesajları okudum ve yazanlar arasından kimseyi engellememişim. Çok fazla kişiyi engellemiyorum ama bu yılın başında başladım ve giderek sayı artıyor. Engelleme ile ifade özgürlüğünü ben ayrı görüyorum.
Bana kalsa ekşisözlük'teki gibi engellemenin olması gerekiyor. Yani hem kullanıcının mesajlarını hem de açtığı konuları görmiyeyim. O da benimkileri görmesin. Bu bir tercih meselesidir.
Eskisi gibi forumda çok aktif değilim. Off Topic, Kripto Paralar ve 1-2 kategori dışında pek içerik okumuyorum. Art niyetli gördüklerimi, siyasi düşüncesi değil ama siyasi düşünce yönünden ahlaki sınırları olmayanları, ticareti bilmeyenleri, bana göre aptalca davrananları engellemeye başladım. Bu tarz insanlarla ticaret yapmak, bilgi paylaşmak istemiyorum. Onların da bana faydası olmasın herhangi bir mahsuru yok.
İfade özgürlüğü aslında başkasının sınırlarını aşmadığınızda bir anlam ifade ediyor. Eğer ben sadece benim düşünceme uymuyor diye birini forumdan uzaklaştırmasını sağladıysam bu ifade özgürlüğüne aykırıdır. Fakat herkes kiminle konuşacağına, kiminle iletişim kuracağına karar verme hakkına sahiptir. Siyaset, Spor ve bir kaç kategoride anlamsız şekilde tartışmak yerine kullanıcı engelleme özelliği bence faydalıdır. Hem herkes işlerle daha fazla meşgul olur.