500.000 tl şuan için büyük bir para değil. Ne adam akıllı oturulacak bir daire alınabilir nede adam akıllı binilecek bir araç… Bu parayla devlet destekli kurumsal holdinglerin Hisse senedini alır hem prim yapar hisse değerin artar hemde bu hisselerin her ay hisse sahiplerine dağıttığı Temettü gelirlerinden pasif gelir elde ederdim..

Bu parayı 10 parçaya bölüp sağlam firmalara yatırırdım. Misal Aselsan, Turkcell, Ereğli demir, Enerjisa, Türktelekom, Türk Traktör, İs demir gibi vs.. Her ayda oturduğum yerden bu hisselerin dağıttığı pasif gelir temettüleri ile rahatça geçinirdim.. Her hisse Temettü vermese bile sağlam firma illaki prim yapıyor..

Bir başka yatırımım ise bu paraya adam akıllı oturulacak bir daire alamayacağım için, şehire yakın mesafede imar sınırına yakın 2.veya 3. Parsellerde arsa alırdım parsel geriye düştükçe fiyatta düşer m2 alanın genişler.. 3-5 seneye Bu arsaya imar gelip yapı izni çıkınca müteahite verip arsa payıma göre %50 daire karşılığımı alırdım..

Ama her ne yaparsam yapayım parayı asla tl olarak faize bırakıp günden güne enflasyon karşısında erimesine müsade etmezdim.. Fikirlerim kendi görüşümdür yatırım tavsiyesi değildir. Başarılar