hocam bir çok madde var ama konu başlığı bile gerçekten durumu özetlemekte, ben anlamadım bu pazaryerlerini buralara getiren zaten sen ben gibi satış yapan insanlar, trendyol sitesine bi giriyorum neredeyse en önemli yerler de ve sayfalarca kendi markalarının satışını yapıyor, ayrıca aldıkları komisyon da nerdeyse satılan ürün kadar.
Satıcı ürünü her şekilde satar, ama alıcı ürünü fahiş fiyatlarla alıyorsa bu büyük sıkıntıdır, ürün 20 tl trendyol da 90 tl ye satılıyor, aslında burada satıcının da fahiş fiyat uygulaması var ama alışılmış bir durum aslında bunlar.
Gerçekten çok güzel bir sistem ve geç gelen bir düzenleme olmuş, bunun aylar yıllar önce gelmesi gerekiyordu, millet zaten pandemiden dolayı büyük paralar kaldırdı fahiş fiyat uygulayarak. Malın değerini alıcı bilmiyor ürünü alıyor çok kaliteli bu eder parası diyor ama satış ücreti normalde 10 tl ama 70tl ye alıyor.
trendyol komisyonlarını bilen kişiler merak ediyor bunlar nasıl para kazanıyor diye ama orta da dönen çok yüksek paralar var, bu tür düzenlemeler satıcı veya pazaryerine değil direk alıcıya fayda sağlamakta. Günümüz de bir çok kişi artık online ticareti tavsiye ediyor, komisyon oranları düşer ve haksız rekabet ortadan kalkar da bu tür pazaryerleri satıcı ve alıcısına da kıymet verip fahiş komisyon oranlarını da düşürürse çok düzenli bir hale gelebilir.
Artık insanlar benden bu ürünü binlerce kişi alır 20 tl değil de 10 tl ye satayım demiyor binlerce kişi alsın ben bunu 30 a satayım kafasındalar maalesef günümüzde de ticaret anlayışı bu ama ticaret AHLAKI maalesef ölmüş durumda.