SinemBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kim ne zorluklarla ev alıyordu Allah aşkına? Eşimin babası konfeksiyonda çalışıp 2 tane çocuğa bakıp tek maaşla ev almış. Nerede bu zorluk? Suriyenin dibindeyim, insanların sürüldüğü yerdeyim yani, zemin kat daireler bile 500 bin liradan başlıyor. 2+1 ara katlar 800 bin lirada. Ben hayatım boyunca bugünki gibi bir zorluk görmedim. Üniversitede yaptığım ek işlerle 2 yıllık dizel araba almıştım, şimdi full zamanla çalışan bile 2 yıllık arabayı destek olmadan rüyasında zor görür.

Hayır iktidar bile zor durumda olduğumuzu kabul ediyor, destekçileri hala her şey çok güzel diyip diyip duruyor çok ilginçsiniz.
Eşinizin babası o şekilde ev aldı mı almadı mı nereden bileyim? Geçen işsizim yazan adam bugün bana ekonomistim diyor. Burada "annem babam ev aldı" falan şimdi ev alamıyoruz gibi laflar ediyor. Muhalefet edenlerde de, iktidar yanlılarında da yalan yazan, yalan konuşan çok var.

Ne dedemin, ne babamın evi vardı, benim de evim yok. Ben de işsizim. Ama ben kendi hatalarımı, eksiklerimi, ailemin geçmişteki hatalarını eksiklerini biliyorum. Ekonomideki problemlerin de farkındayım. Ama insanların sürekli suçu hükûmete yahut başkalarına atmasını anlamıyorum. Geçmişte de ekonomi öyle süper falan değildi. Ecevit zamanında biz ne küfürler ederdik böyle internette yazıp eleştirmek gibi bir imkânımız yoktu. Ama açın o dönemdeki köşe yazılarını okuyun, daha önceki hükûmetlerin dönemlerindeki köşe yazılarını okuyun ekonomi hep kötüydü, hep eleştirilirdi. O zamanlar da kimi kaçak ev yaptı, gecekondu yapıp sonradan kat çıktı veya kooperatife girip ev aldı. Ev alanların birçoğu da aileden birkaç kişi çalışıyordu. Sanki biz önceki hükûmetlerin zamanında kuru ekmek yemedik. Lisedeyken şekerli çaya ekmek batırıp yiyordum. Babam süpürge tohumundan ekmek yapıldığı zamanı anlatıyordu. Bırakın şu hükûmet geldi ekonomiyi bitirdi ayaklarını. Yaşı yeterince olan yahut geçmiş dönemleri yeterince araştıran herkes geçmişteki sıkıntıları da biliyor. Bunu söylerken bugün ekonomi kötü durumda değil anlamında söylemiyorum. Geçmişte de kötüydü, yine kötü. Mansur Yavaş da gelse, İmamoğlu da gelse mevcut durumda onların da ekonomiyi düzeltmesi pek mümkün görünmüyor. Erdoğan dışında seçilen olursa muhtemelen "enkaz devraldık" diyerek insanları oyalamaya çalışacaktır. Geçmişte bunu yapan çok siyasetçi oldu.