Ben şunu anlamıyorum. Neden suç yaşlılara atılıyor? Yahut neden sadece şimdiki hükûmete suç atılıyor? Suriyelilere suç atılıyor, gurbetçilere suç atılıyor...
Hükûmet yolsuzluk yapıyor diye sızlananların birçoğu kendisi devletin arazisine gecekondu yapmış, yahut babası dedesi yapmış. Bazılarının elektriği suyu bile kaçak. Şimdi bu ülkede yaşanılan problemlerde onların, sizlerin, bizlerin hiç suçumuz yok, hep suç başkalarında. Dürüst olana "enayi misin", çalana yahut dolandırana "helal olsun" diyen zihniyetle toplumun değişik kesimlerinde karşılaşabiliyoruz. Şimdi Ak Parti yolsuzluk yapıyor diyenlerin belediyelerinde ne yolsuzluklar dönüyor, iddia da değil mahkeme kararları ile sabit, bunlar hükûmet olunca yolsuzluk yapmayacak, çalmayacak mı sanıyorsunuz?
Ben muhalif belediyeleri bilmem. Devletin arazisine gecekondu yapanlarıda, kaçak elektrik kullananlarıda bilmem.
Dünyanın her yerinde bu böyledir. X bir hükümet kötü yönettiğinde halk suçu onda bulur.
2000'lere kadar bizdede böyleydi.
Akp iktidarından sonra, Akp kötü yönettiği için suçu başkalarında bulan bir kitle ortaya çıktı.
Kısaca örnek vermem gerekirse;
Ülkeyi Akp yönetir, Halka pahalılıktan zamlardan şikayetçimisiniz sorulur. Halk şikayetçiyiz ama tüm bunların sebebi Kılıçdaroğlu denir. Yada kimilerinde tüm zamların hayat pahalılığın sebebi İmamoğlu denir.
Peki sizi kırmamak içinde bende sizin gibi düşünüyorum.
20 yıldır Akp ülkeyi yönetir.
Ama ülkenin bu hale gelmesinin sebebi kılıçdaroğlu ve imamoğludur. Hatta ülkenin bu hale gelmesinin sebebi kaçak elektrik kullananlardır da diyebiliriz
Dövizin 1.5 liradan 15 liraya gelmesinin sebebide yine bunlardır.
Akp'nin en ufak bir suçu hatası olmamıştır.
Peki böyle diyorsanız böyle olsun.