Sigorta veya kasko evin değerinin sadece az bir kısmını karşılıyor. Evin değer 1.25 milyon. Ev eşyaları 100.000 TL ve sıfır daire. Depozito 2 kira olsa bile benim sadece samsung televizyon 17.000TL alıp gitse hiç bir zarar etmez. Bizim insanımıza maalesef güvenemiyorum, airbnb kaydı yaptım az önce turistik yer olduğu için belki haftalık kiraya veririm.
Airbnb Plus, pahalı kiralama içindir. Airbnb de normal daireler için. İkisinin sigorta kapsamı birbirlerinden farklıdır. Airbnb'ye tam detaylı bilgi yükleyin ve eşya değerlerini gösterin. EUR ya da USD karşılıklarını belirtin. Benim Airbnb üzerinden bir dairem zarar görmüştü, Airbnb doğrudan benim masrafımı ödedi. Ödedikleri rakam zararın bile üzerindeydi. Yeter ki her şeyi usülüne göre yapın, Airbnb destekler.
Evinizin değeri $10M bile olsa, kiraya verdiğiniz konutu, evin değerinde kiraya veremezsiniz. Kiranın değerinde kiraya verilir. Aksi halde kiracı zaten gider ev alır. Sizin de mantığınızda "bölgedeki benzer evlerin kirası + eşya faktörü = olası kira" biçiminde hesaplanmalıdır.