Öncelikle seni çok iyi anlıyorum. Allah yardımcın olsun.
Bu bir sınavdır ve bu senin sınavındır. Hayat aslında bilemediğimiz kadar çok kısa bunu gidince daha iyi anlayacağız.
Mükafatını bu dünyada vermese bile çokça şükür etmelisin, ebedi dünyada versin. Çünkü bu dünya çok kısa aldığın mutlulukta çok kısa sürecektir. Ama ebedi hayatta alırsan işte o zaman mutluluk nedir bileceksin.
Şu yanlışa düşme sakın! "ben namaz kılıyorum, oruç tutuyorum, şükür ediyorum ama!" başkaları bütün pis işleri yaparken benden çok daha güzel ve daha mutlu yaşıyor.
UNUTMA! her koyun kendi bacağından asılacak, herkes kendi hesabını verecek. Eğer böyle bir düşünceye girersen dünyanın en zenginlerinin hiç birisi namaz, oruç, Allah, kitap bilmez.
Dün bir videoya denk geldim aynen şöyle diyordu hoca, "Eğer kabirdeki sorgu meleklerinin soruduğu sorulara cevap veremez isen, öyle bir azaba uğratırlar ki, o an kabirde yatanın feryadını acısını dünyada yaşayan birisi duysa bayılır."
Allah kaldıramayacağın yükü yüklemez emin ol bundan, her darlık ile birlikte ferahlık vardır sabret.