Selam dostlar.
İçimizdeki düşmanın en gaddar rakiplerimizden bile daha zararlı olduğunu biliyor muydunuz?
Ne demek istediğimi kısacık açıklayım.
Gözümüz gibi sakındığımız sitelerimizi geliştirmek için binbir emek harcıyoruz.
Vahşice yapılacak black hat veya bot saldırılarından korunmak istiyoruz.
Çünkü, sıralama veya ziyaretçi kaybının yarattığı derin sarsıntılardan sonra toparlamak gerçekten zor oluyor.
Peki sitelerimize en büyük zararı aslında bizim verdiğimizi söylesem? Ciddiyim.
Muhtemelen bütün emeklerin 1 gecede yok edildiği japonca index virüsünü duymuşsunuzdur. Bu nedir anlatıcam.
Sitenize böyle bir virüs bulaştığında sıralamalardaki tüm indexleriniz çöp olur. Allah korusun kimsenin başına gelsin istemeyiz.
Ama bunu bile bile kendi sitesine yapanlar var. Nasıl mı?
Arkadaşlar null, wærez tema ve eklentilerin potansiyel bir hain olduğunu artık sağır sultan bile duydu. Bilmeyen yok.
Hala neden göz göre göre azraille rus ruleti oynanır bilemiyorum. Rica ediyorum artık buna bi son verin.
Bunu niye anlatıyorum hemen söylim.
Türkiye pazarına Perfmatters ekletisini tanıttıktan sonra bazı mesajlar almaya başladım.
İşte melih perfmatters kurduk ama ayarları yapamadık bi göz atar mısın?
Normalde ben bu eklentiyi ücretle kuruyorum.
Ayarları da aynı şekilde 200'e yakın perfmatters kurulumundan öğrendiğim deneyimlerle yapıyorum.
Nitekim benden yardım istenen ayarlar için kurulu Perfmattersların bazılarının w
ærez olduğunu gördüm.
Neyse birkaç kişiye yardımcı olmaya çalıştıysam da eklenti null sonuçta istenen sonuçlar alınmadı.
Hatta daha kritik olanı bu eklentiler çok uzak olmayan bi zamanda sarsıcı zararlar yaratacak.
O yüzden hiçbir beklenti içinde olmadığım kişilere yardım ederken bu uyarıda da bulunuyorum.
Amacım "gelin bende perfmatters lisanslarını alın" demek değil. Bunu böyle anlayanlar olmuş.
Fakat sitelerde pimi çekilmiş bomba gibi tetikte duran null eklentilere müdahale etmek istemiyorum.
İki sebebi var.
Birinci, Birçok eklenti gibi lisanslanmadığı sürece (API bağlantısı yoksa) Perfmatters gerçek etkilerini göremezsiniz.
İkinci en büyük sebep null kullanmanızın yıkıcı sonuçları.
Özetlemek gerekirse...
Japonca index virüsü bu yıkıcı sonuçlardan sadece bir tanesi.
Wærez kullanımı en yaygın sorunu da perfomans düşüklüğüdür arkadaşlar. O yüzden sitelerinizin hızını arttırmak için Perfmatters kullanırken... Tam aksi yönde performans sömüren null eklenti kullanmanızı önermiyorum.
GPL'de aynı şekilde. api bağlantısı olmadan istenen sonuçları vermez.
Son zamanlarda sıklıkla bununla karşılaştığım için belirtmek istedim.
W
ærez kullanmak, susadığınızda denizden su içmeye benzer. O anlık susuzluğunuz gider. Ama çok geçmeden ölürsünüz. ( çok ağır oldu biliyorum ama öyle )
Saygılar ve sevgiler...