Cnkrt2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
  • Hocam öncelikle uzantısı png olan tüm görsellerinizi webp veya jpg formatına çevirmeniz gerekiyor.
Görsellerin kalitesini bozmadan resim sıkıştırma yapmanız gerekiyor.
  • Ana sayfa başta olmak üzere benim kanaatimce daha az listeleme yapılmalı. Ve bu içeriklerin içine girildiğinde sayfalama içinde geçerli. Mümkünse sayfalar ayrı ayrı açılmalı aşağıya indikçe aynı kitabın farklı farklı sayfa cevapları ile karşılaştım ve her cevaptan sonra paylaşım butonları, benzer yazılar ve cevaplama kısımları etkin bu da siteyi hız konusunda çok fazla etkiler.
Google search console üzerinde önemli web verilerinde hatalara neden olur.
  • Kategori isimleri oldukça fazla uzun geldi bana bu da sıralama elde etmeniz açısından zararlı olacaktır.
O kadar uzunlukta bir kategori ismi ayrıca içeriğin kendi linkinde kullanılarak sitenize ters etki edecek durumlar yaratabilir.
  • Meta tag olarak header'e aşağıdaki kodu eklemeniz mobil uyumluluk için daha iyi olacaktır.
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0, maximum-scale=1.0, user-scalable=no">
  • Google Adsense kodunuzu header içerisine manuel ekleyin.
Google Analytics kodunuzu footerda en alta manuel ekleyin ve google site kit eklentisini kaldırın bence.
  • Sitenizin neredeyse hiç backlinki yok bu nedenle sadece içerik ile uzun süreli başarı elde edemeyebilirsiniz.
Tanıtım yazısı, paravan blog, video backlink, sosyal medya ve diğer backlink türleri ile backlink çeşitliliği sağlayarak sitenizin değerlerini yükseltmeniz gerekir.

İyi bir seo optimizasyonu ve hız optimizasyonu yapılması gerekiyor sitenize bence.
Sitemde daha önce hiç backlink çalışması yapılmadı, şahsen nasıl yaptıracağımı da bilmiyorum