Selamun aleyküm sevgili kardeşlerim,

Bugün 21.konumuzu başlatıyorum.

Ramazan'ın her günü bir adet konu açarak;

1) Âyet-i Kerime paylaşımı
2) Kaynağı ile beraber, sahih bir hadis-i şerif paylaşımı gerçekleştireceğim inşallah, geçen sene olduğu gibi.

Konu altına mesaj yazarak, konunun gün içerisinde yukarılarda olmasını sağlarsanız, daha fazla kişinin bu ayet, hadis ve dualardan yararlanmasına vesile olabilirsiniz. Şimdiden mesajlarınız için Allah razı olsun.

Herkese bereketli bir Ramazan dilerim.

R10 Ramazan Serisi Konu 21/30

Ramazan 21.Günü Âyet-i Kerime Paylaşımı

Ra'd Suresi

28. Onlar, inananlar ve kalpleri Allah'ı anmakla huzura kavuşanlardır. Biliniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.

29. İnanan ve salih amel işleyenler için, mutluluk ve güzel bir dönüş yeri vardır.

30. (Ey Muhammed!) Böylece seni, kendilerinden önce nice ümmetlerin geçmiş olduğu bir ümmete gönderdik ki, onlar Rahmân'ı inkâr ederken sana vahyettiğimizi kendilerine okuyasın. De ki: "O, benim Rabbimdir. O'ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Ben yalnız O'na tevekkül ettim, dönüşüm de yalnız O'nadır."

Ramazan 21.Günü Sahih Hadis-i Şerif Paylaşımı

Riyazus Salihin, 999 Nolu Hadis

İbni Ömer radıyallahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Sadece şu iki kimseye gıpta edilir: Biri Allah’ın kendisine Kur’an verdiği ve gece gündüz onunla meşgul olan kimse, diğeri Allah’ın kendisine mal verdiği ve bu malı gece gündüz O’nun yolunda harcayan kimse.”

Buhârî, İlm 15, Zekât 5, Ahkâm 3, Temennî 5, İ’tisâm 13, Tevhîd 45; Müslim, Müsâfirîn 266- 268. Ayrıca bk.Tirmizî, Birr 24; İbni Mâce, Zühd 22