Merhaba. Ubuntu tabanlı Linux dağıtımı olan elementaryOS işletim sistemini sanal makine'ye kurulumunu gerçekleştirdim. Kurulumu başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra ekran çözünürlüğünü maalesef alamadım. Yani kısacası Ekran kartını algılayamadı sistem. Kullandığım sanal makine yazılımı WMware Workstation 16 Pro yazılımı. Bu arada kurulum tamamlandıktan sonra sistem güncelleştirmelerini denetledim. Güncelleştirmeler tamamlandıktan sonra ise elementaryOS yazılım merkezinden open-vm-tools ubuntu isimli bir yazılım aracını indirdim. Yazılımı indirdikten sonra kendisi otomatik olarak ekranı 1366x768 yani benim bilgisayarımın ekran kartı çözünürlüğüne göre kendisi otomatik olarak ayarladı. Yani kısacası ek ayar falan yapmadım. Yazılım indirdim ve çalıştırdım. O kendisi otomatik olarak ayarladı zaten. Fakat yaşadığım sorun şu ki, tarayıcı üzerinde mesela bir blog sayfasını okumak için scroll'u aşağı kaydırdırmak istiyorum ama bu zaman donmalar ve kasmalar oluyor. Ben de acaba bu sorunun ekran kartını tam tanımlayamadığı için mi sorun yaratıyor diye düşündüm. Sizce sorun yaratır mı?
Çünkü Sanal Makinede çalıştırıyorum ISO dosyasını.