Zartnet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bot çeşitleri vardır Siz sunucuya Owasp Modscurity kurarsınız normal analiz botlarına izin verir erişim alırlar, Ama Modsec Owasp veri tabanı yeni bot ipleri için sürekli güncellenmez. IP başına istek sayısını 100 yerine 5 yaparsınız sitenize pinterestte gelir google botta ama örümcek taramaya geçtiklerinde IP flood yer blocklanırlar. Buna benzer binlerce rules ile çalışır firewall sistemleri. Hadi her şeyi geçtim firewall yok sunucuda Litespeed config dosyasının bile agresif örümcek taramasına uygun yapılandırılması lazım.
Türkiye den aldığım kendi sunucularımda bile Paytr ile api iletişimi kurarken router önündeki firewall ile takılma yaşadığım oldu. İnanın bana ciddi emek harcadığınız bi projeniz varsa Türkiye deki gibi network havuzu düşük olan, bu düşük havuzda en iyi performansı alabilmek için firewalllar ve çeşitli routing yöntemleri ile filtrelenmiş alt yapıyı tercih etmeyin. Yıllarca hosting ve server satışı yapmış biri olarak size nacizane tavisiyem bu şekilde.
Paravan siteleriniz vardır Türkiye de herhangi bir firmadan alın geçin ayda yılda botlar girsin yeter. Ama önemli projelerinizi Türkiye de emin olmadığınız bit yerde tutmayın.
hocam firma ismi vermek istemiyorum ama, açıkcası 2 farklı firmada paytr ile ödeme aldıgım sitelerim var, hiç bir sorun yaşamadm o şekilde. bunlar google a hosting yazınca ilk 10 da çıkan siteler.

yani bahsettiğiniz büyüklük nedir bilmiyorum da, zaten o kadar büyük bir site de paylaşımlı hosting kullanmaz diye düşünüyorum büyüklük derecesine göre ya daha kapsamlı bir hizmet alır, ya da daha da büyükse kendi sunucu altyapısını kurar.

ben paylaşımlı hosting ölçeğindeki siteler için şunu söyleyebilirim, godaddy de yaşadığım kesinti sorunu kadar paravan siteleri kullandıgım 10 liralık firmalarda bile yaşamadım. tüm siteleri shutdown bildirim siteleri aracılıgıyla takip ediyorum. ilginç bir şekilde en çok kesilen de godaddydekiler. godaddy kullanmamın tek ama tek nedeni abd lokasyonuydu daha önceki mesajımda belirttim gibi. yoksa bir kalite ya da güvenden değil.

bunun dışında,- tekrar altını çiziyorum orta ölçekli siteler için-, godaddynin ne fiyatından, ne uptimedan, ne de panelin kullanıcı dostlulugundan memnun değilim. en basitinden herhangi bir firmada 30 saniyelik bir değişiklik için godaddy de 5 dk ugrasıyorum. çok hantal ve sürekli insanı vazgeçirmeye çalışan bir arayüzü var. bir domain değiştireceğim 2 defa dogrulama yaptırıyor 40 defa emin misin diye soruyor. ismine yakışmayan ölücülükler peşinde.

ve şunu da bilemiyorum, bu ölçekte günlük 20-30 trafik alan sitede bile bu kadar kesinti yaşatıyorsa, xx.xxx k hacimli ticari bir sitede nasıl hizmet verirler diye soru işaretim de yok değil, tam aksine eğer çok büyük ölçekli bir projem olsa hayatta godaddy de barındırmam, abd odaklı hostgator gibi hosting konusunda çok daha kaliteli hizmet veren firmalar varken =)