Merhaba,
Malum henüz trabis yayına geçmedi, o nedenle doğrudan belgesiz com.tr alan adı hemen alınamıyor. Ne zaman yayına geçeceği de belli değil, orası da ayrı muamma.
Sanki beyin ameliyatı yapar gibi com.tr domain almak isteyenlere 1-2k fiyat çekenler var, şaka gibi...
O nedenle bu işin en olur yolu şu,
1. Adım Epats üzerinden Marka Tescil Başvurusu yapıyorsunuz (alan adını alacağını com.tr keyword ile veya 1-2 ön ekleme ile)
2. Adım başvurunuzu yaptıktan sonra "başvuru belgeniz" ile com.tr satan bir alan adı kayıt firmasına gidip boştaki com.tr alan adınızı alıp, ödemeyi yapıp, başvuru belgenizi iletiyorsunuz firmaya.
Aynı gün veya ertesi gün genelde ben domainlerimi kolaylıkla alabiliyorum.
Bu işlem için ödemeniz gereken tek ücret TPE'ye başvuru ücreti olan 380 TL ve com.tr alan adının bedelidir.
Gidip binlerce lira parayı sokağa atmayın.
Sıralama yanlış.
1. Önce almak istediğiniz com.tr domain için sipariş geçin. Böylece 15 gün zaman kazanmış olacaksınız.
2. Sonra E Devlet şifreniz ile epats a girip markadi.com.tr şeklinde 35 sınıfta marka başvurusu yapın.
Önce domaini rezerve edin, Sonra marka başvurusu yapın. Siz marka başvurusu yapana kadar biri çıkar Backoder yapar siz elinizde marka başvurusu ve ödediğiniz 380 TL ile kalırsınız.
Buna ek olarak forumda kimsenin 1-2k istediğini duymadım. Genelde 600-800 TL istiyorlar.
Merhabalar biraz hortlatmış olacağım ama bilginiz olabileceğini düşünerek sormak istedim. epatstan başvuru yaparken ekstra olarak önyazı için 60tl ücret ödemeye gerek var mıdır? Yoksa sadece 380tl ödendiğinde başvuru belgesi veriliyor ve onunla işlem yapılabiliyor mu?