Tabikide ufak tefek prüzler oldu, bunların bende farkındayım ama dediğim gibi robost.txt üzerinden engelledikten sonra google /p/xx.html uzantılı ve search/label/xx şeklinde indexleme yapmadığı sürece sitemapta ilgili linklerin uzantılarının eskisi gibi görünmesinin bir zararı olmayacağı kanaatindeyim ama dediğiniz gibi 301 ilede yönlendirme yapılabilir ama sitemap ile ilgilide bir takım müdahalelerim var henüz üzerinden çalışmaya devam ediyorum.
Tarih olayı biraz karmaşık, çözümleyebilir miyim bilmiyorum ama bu konununda üzerinde zaten uzun süredir çalışıyorum, bu konuya ilk başladığımda tarihleri silmek vardı aklımda ama bunun için kimi yerde kaynak yetersizliği kimi yerde benim kod bilgimin yetersizliği yüzünden bir süre ara verdim ve bu ara verdiğim sürede kat ettiğim yol ve öğrendiklerim ile konumda bahsettiğim alanları yapabildim.
Yaptığınız yapıda 301 yönlendirme de
yeniden yönlendirme problemi çıkmaz ise sitemap o kadar önemli olmayacağını düşünüyorum. Tarih kısmını silmek kolay olmayabilir, tarih yerine "/kategori/sayfa" veya
"/kategori/sayfa.html" gibi bir yapı da kullanılabilir. Blogger açık kaynak değil gelişmiş müdahale için api var da kullanılabilinir mi emin değilim.