iGurler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tarihi kaldırmak için js yönteminde sistem otomatik maskeleme yaptığı için ziyaretçiyi kandırmaktan başka bir şey değildi. Benim paylaştığım linkler googlede göründüğü gibi index alıyor.

Canonical konusunda ise ben kendime göre ilgili sayfaları düzenlediğim için bu sorununda üstesinden geldim, örneğin:

Resimdende görüldüğü gibi linkler olması gerektiği gibi canonical etiketine bildirildi.

Kategori sayfaları çift sayfa olarak görünmüyor çünkü hali hazır da robots.txt üzerinden zaten bu sayfaları engelledik, normal sayfalar ise çift olarak hem sayfa/xx, hemde p/xxx.html şeklinde indexlendiler, bunun sebebide benim blogum 2018 tarihli olduğu için zaten çok önceden indexlenmişti, ben kategori sayfaları gibi en başında robots.txt üzerinden ilgili engellemeyi yapsaydım bu sayfalar indexlenmeyecekti. Bu konuyla ilgilide indexlenen p/xx.html şeklindeki sayfalarıda googledan kaldırıp olması gereken sayfa/xx şeklinde görünmesini sağlayacağım.

Konuyu normalde hizmet olarak değil, blogumda tüm kullanıcılar ile paylaşmayı düşünüyorum ama hala geliştirilmesi gerektiği yerler olduğu kanaatindeyim, harcadığım zamanı ve geliştirme aşamasındaki emeğimi kattığımda ücretli bir şekilde hizmet olarakta sunabilirim henüz buna karar vermedim.
Bende blogger kullanıyorum ve sizin yaptığınız link yapısı gerçekten güzel canonical yapısı tam gibi görünüyor. Ancak ufak tefek bazı pürüzler var gibi sitemap sayfasından .html versiyonu görünüyor. Bu iki link yapısı da kullanımda gibi bu seo için problem olabilir ama 301 yönlendirme ile aşılabilir.

Yaptığınız güzel ve blogger kullanıcıları bir paket yaparsanız satabilirsiniz. Birde tarih olayı için bu yapı kullanılabilse çok güzel olacak.