Tebrik ederim. Bu yaptıklarınız blogger kullananlar için güzel olacaktır. Bu link yapısı hakkında kafamda biraz soru işareti var? Tarihi kaldırmak için js ile yapılıyordu ama bu yöntem seo için olumsuz oluyordu. Sizin yaptığınız yöntem çift sayfa gibi bir problem veya canonical için olumsuzluk yapar mı? Ayrıca bunu bir hizmet olarak mı satacaksınız yoksa makale olarak paylaşacak mısınız?
Tarihi kaldırmak için js yönteminde sistem otomatik maskeleme yaptığı için ziyaretçiyi kandırmaktan başka bir şey değildi. Benim paylaştığım linkler googlede göründüğü gibi index alıyor.
Canonical konusunda ise ben kendime göre ilgili sayfaları düzenlediğim için bu sorununda üstesinden geldim.
Kategori sayfaları çift sayfa olarak görünmüyor çünkü hali hazır da robots.txt üzerinden zaten bu sayfaları engelledik, normal sayfalar ise çift olarak hem sayfa/xx, hemde p/xxx.html şeklinde indexlendiler, bunun sebebide benim blogum 2018 tarihli olduğu için zaten çok önceden indexlenmişti, ben kategori sayfaları gibi en başında robots.txt üzerinden ilgili engellemeyi yapsaydım bu sayfalar indexlenmeyecekti. Bu konuyla ilgilide indexlenen p/xx.html şeklindeki sayfalarıda googledan kaldırıp olması gereken sayfa/xx şeklinde görünmesini sağlayacağım.
Konuyu normalde hizmet olarak değil, blogumda tüm kullanıcılar ile paylaşmayı düşünüyorum ama hala geliştirilmesi gerektiği yerler olduğu kanaatindeyim, harcadığım zamanı ve geliştirme aşamasındaki emeğimi kattığımda ücretli bir şekilde hizmet olarakta sunabilirim henüz buna karar vermedim.