orhansengun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle kira artış bedeli olarak maksimum enflasyon/tüfe oranı yapılabileceğini kesinlikle aklınızdan çıkarmayın hocam. Bu konuda kiracının hakları hukuken bellidir ve koruma altına alınmıştır. Sözleşmeniz somut olarak mevcut ise ve yeni sözleşme yapmazsanız hukuken aynı sözleşme 1 yıl daha uzar. Kirayı 2 ay aksatmadıysanız ve komşularınız sizden rahatsız değilse de kimse sizi evden çıkaramaz. Bu ev sahibi aynıyken ve evin satılmadığı durumlards geçerlidir. Böyle bir süreçte sıkıntı yaşadıysanız ev sahibinizle kesinlikle bankadan maksimum artış oranıyla (enflasyon) kiranızı yatırmanızı ve açıklamaya da yazmanızı öneririm. Gelelim diğer kısma, ev satıldıysa...

Ev sahibiniz sizi evden çıkartmak isterse bu evde oturmasının zorunluluğunu ekonomik olarak kanıtlamalıdır. Eğer bir evi varsa ve durumunda bulunduğunuz evde oturmak adına bir zorunluluk yoksa sizi kesinlikle evden çıkaramaz. Eğer 6 aydan uzun bir süre sözleşmeniz varsa size 6 ay kadar müsaade eder daha aşağıysa sözleşme süreniz boyunca mevcut kirayla ilerlersiniz. Eğer dediğim gibi sizi evden çıkartacaksa da bu şartları sağlamalı ve size evi aldıktan sonraki bir ay içinde ihtar çekmelidir. Ve dediğim gibi bu evi baskasına kiralayamaz. Kiraladığı takdirde size minimum 1 yıllık kira bedeliniz kadar tazminat ödemekle yükümlüdür
Aynı şekilde bende bu şekilde duydum.Yarın gelecek görüşmeye kendisi üst perdeden konuşuyor kiracılarla.Hep olumsuz zaten,alan kişi yabancıymış bu avukatı galiba.Bizde 3 kiracı ( 3 evi de almış) ortak bir tutum sergileyelim diyoruz.Kabul etmeyeceğiz kirayı gidip ihtar çeksin mahkeme 6 ay sürüyormuş galiba.Bu süreçte kira da ödemiyoruz diye söylendi ne kadar doğru bilmiyorum.Ayrıca kişi eve bile bakmadan aldı o yüzden gelip oturma ihtimali yok.

Benim şuanda düşüncem 2500 bu eve vereceğime gidip üstüne 1k daha veririm daha güzel bir evde otururum.Evde balkon bile yok 60 yıllık bina her türlü pislik var apartmanda benim için bahane olur ucuz diye oturuyorduk zaten.

Sizce ekstra yapmamız gereken bişey var mı?