Serhatakgl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanıt için teşekkürler. Bildiğim kadarıyla Yodo üyeliği açıp uygulama ekleyince AdMob aracılığıyla MAS sistemini kullanıyoruz. Yani FacebookAds vs. yok fakat sistemimizde ironSource var dediniz, eğer ironSource varsa Facebook Ads de vardır. Çünkü ironSource hepsini barındırıyor meditation sistemi yani. Umbrella, bünyesinde meditation barındırıyorsa sırf AdMob kullanarak bunu nasıl sağlıyor tam algılayamıyorum.
Ayrıca kârı tam nasıl maksimize ediyoruz onu anlamadım. Çünkü ha ben AdMob hesabı açmışım, ha Yodo1 kendisi açmış. Admob kısıtlaması yaşamayan birinin çıkarı ne olabilir? Sonuçta az da olsa komisyon Yodo'ya gidecek.
Sorgulamak için değil kafamdaki soru işaretlerini gidermek için diyorum, yoksa sistemi çok mantıklı buldum. Fırsat maliyeti yani... Mutlaka maliyeti olmalı komisyon dışında
Ben teşekkür ederim. Sanırım yanlış açıkladım, sadece AdMob üzerinden kullanmıyoruz. Sistem içerisinde 15 civarı reklam sistemi var (AdMob, Unity, Facebook, Ironsource, Applovin, Yandex, Tencent, Fyber, InMobi, MyTarget, Pangle, Tapjoy, Vungle şu an aklıma gelenler.) Yani AdMob aracılığıyla MAS'i değil, MAS aracılığıyla AdMob'u ve tüm bu sistemleri kullanıyoruz. Tek bir hesap açıyoruz ve gelirler o havuzda birikiyor, her bir sistem için hesap açıp farklı ödemeler almaya gerek kalmıyor. Kâr artışı da bu şekilde sağlanıyor, farklı farklı reklam sistemleri üzerinden anlık olarak hangisi en fazla gelir getirecekse yapay zeka sistemi onu seçiyor ve kullanıcıya onun üzerinden reklam gösteriyor. Yani sadece AdMob kısıtlaması için değil, aslında direk bir kâr artışı sağlamak için geliştirilmiş bir sistem bu.