Hocam malum büyük depremlerden sonra deprem yönetmeliği değişti. Dediğiniz gibi sağlam binalar ortaya çıkmaya başladı ki zaten depremden sonra olması başlı başına bir avantaj fakat o zamanlar şu anki kadar iyi denetlemeler yoktu. Eskiden yapı denetim firmasını kafamıza göre seçebilirken şu an devlet atıyor. Hatta şöyle biz sultangazi bölgesinde iş yapıyoruz yapı denetim firmalarının biri maltepede biri çekmeköy de yani yakın bölgelerden atanmıyor. Yapı denetim firmalarınada daha fazla denetleme yapılmaya başlandı usülsüzlükler baya aşağıya indi diyebilirim fakat şöyle bir durum var bu olay tamamen inşaatı yapan firmanın vicdanına kalmış bir şey çalmak isteyen bir yolunu bulup zaten çalıyor. Demem o ki eğer deprem yönetmeliğine uygun yapıldıysa ve yapı denetim firması tarafından tam olarak denetlendiyse sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Hocam bizim kendimiz denetleme şansımız yok mu? Yani para verip denetleme firmasına?
Benim şuan oturduğum yerin zemini sağlam ve deprem merkezine 50km uzakta. Şuan baktığım yerlerde 30km uzakta ve zemini sağlam. Yanlış hatırlamıyorsam, zemin sağlamsa hafif ve orta riskli binaları zemin kurtarıyor. Zaten şuan öğrenci olmasam iyi bir ev alırız krediyle falan