T3NGRi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gelmeyin hocam halk çok çıkarcı. Cafeler de fiyatlar İstanbul'u geçmiştir. Ev kiraları uçtu, araba fiyatları bile Eskişehir'de daha yüksek. Ayrıca her parkta Suriyeli, Afgan mülteci dolu. Huzur filan yok yani.
İş konusunda da o kadar ümitli olmayın. Eskişehir'de millet ilk eşine dostuna çevresine haber verir oradan bulamazsa elemanlarının çevresinden çağırır. Fabrikalarda genelde parti torpiliyle eleman alır. Kısacası Eskişehir'li burada iş bulamıyor.
Açıkcası pek değinip Eskişehiri kötülemek istememiştim ama arkadaş haklı ne yazık ki,

Ofisim odunpazarında millet bahçesinin tam karşısında size Eskişehir ile ilgili bazı problemleri anlatayım (özellikle karadenizli olarak yani buraya tamamen yabancı olarak anlatayım)
  1. Arabanız var ise ücretsiz park çok zor millet bahçesinin otoparkını kullanıyorum berki de merkez olduğu için olabilir fakat kendi şehirimde iken nerede olursa olsun kapının önünde yer bulup arabamı parkedebiliyordum
  2. Ev kiraları normal mi anormal mi çok birşey diyemem ama öğrenci yeri olduğu için bir tık pahalı olabilir
  3. İnsandan çok arabanın olduğu bir memleket diyebilirim
  4. Trafikde insanlar çok rahat yani ben şöyle birşeye denk geldim yeşil ışık yanıyor ama adam geçmek için uğraşmıyor bidaha yanar nasılsa kafası ile hareket ediyorlar trafik aşırı derece de çok problemli bana göre
  5. Mülteci konusunda arkadaş cidden çok haklı millet bahçesinin otoparkını kullandığım için çok denk geliyorum bu konuda çok hak veriyorum
  6. İş konusunda ise ben çok ümitliydim rahat eleman bulup çalışabiliriz diye düşünüyordum fakat 5 tane yazılımcı arkadaş ile çalışmaya başladık ftp'e nasıl gireriz gibi sorular olunca hepsini göndermek zorunda kaldım bu sebep ile özellikle yazılım alanında tecrübeli bir tane bile personel bulamadım ben ne yazık ki