Merhabalar, geçen ay bir müşteriyle bir iş için anlaştık ve sözleşme imzaladık. Sözleşmede işin detayları yazmıyordu sadece iş yapılacak ve 7 günde teslim edilecek şeklinde belirtildi. Ödemenin %20'sini önden geri kalanı iş tesliminde olarak anlaşıldı. Sonra ben işe başladım belirtilen sürelerde işi teslim ettim ama müşteri tam olarak istediği gibi olmadığını söyleyerek revizeler, toplantılar düzenledi defalarca revize yaptık ve iş 20-25 güne kadar uzadı yani fazladan 20 gün çalışmış oldum. En sonunda da yok kardeşim bu olmuyor paramı iade edeceksin dedi bende bunun mümkün olmadığını benim 20 gündür çalıştığımı ve sonuçta bir iş teslim ettiğimi söyledim. Dün bir avukat aradı beni ve bana yapılan ödemeyi iade etmemi yoksa dava açacaklarını avukatlık ücretiyle vs çok daha fazla ödemem gerekeceğini ve benim haksız olduğumu kaybedeceğimi söyledi. Dediğim gibi sözleşmede net olarak bu iş böyle yapılacak diye bir madde vs yok (Ki keşke olsaydı bu bana bir tecrübe oldu). Sadece kaba olarak 7 günde teslim edilecek ve ödemenin kalanı iş bitiminde yapılacak diye belirtildi. Ve ben sonuç itibariyle işi belirtilen sürede teslim ettim ve fazladan da 15 20 gün kadar çalıştım hatır gönül yüzünden. Ben haklı olduğumu düşünüyorum ama işi bilen birileri cevaplarsa sevinirim iade etmeli miyim yoksa açarsanız açın diyip bende avukatımı mı tutmalıyım.