delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yeni bir proje yok var olan ve devam eden projeleri sürdürüyorlar. gerçi bazılarının da bitirmek yerine içini dolduruyorlar rant uğruna. işte bizim anlatmak fakat sizin anlamak istemediğiniz durum bu. tıkır tıkır çalışan ispark bile 200 milyon TL zarar ettirildi. bunun bir izahı yoktur. sadece personel gideri olan bir şirketi nasıl yönetmezler gözlerimizle gördük.
Katılıyorum, bende tüm devlet teşebbüslerinin özelleştirilmesinden yanayım. Ama şuan olanlar özelleştirme değil, hukuğun olmadığı ülkede hiçbir sistem doğru yürümez, sadece birilerinin çıkarları için çalışır.

Mesela ben dava açacağım 1 hafta sonra karar çıkacak, üst düzey bürokratlardan biri bana arabayla çarptığında onu hapse sokabilecek kadar gelişmiş bir hukuk sistemi gerekir.

İkinci olarak, Türkiye, iş yapma kolaylığı endeksinde 69.sırada. Yani dünyada iş yapması en kolay 69. ülkesiyiz. Şu kağıt toplayan işçilerin yaptığı değerli hizmeti bile vergi ödemiyorlar diye sabote ediyorlar. Ya da seyyar satıcılara zorluk çıkarıyorlar. Kalkınmak isteyen bir ülkede, çalışan, üreten insana eziyet etmek ülkenin bekasına eziyet etmektir. Aslında olay çok basit, herkesin 200-300 lira gibi ufak bir bedelle iş kurabilmesini sağlayacaksın. Bu gibi işlerde genelde fatura kesme gibi olaylar pek yapılamaz, aylık sabit 200-300 lira gibi vergi alırsın arkadaşlardan, kimse de 200-300 lira aylık ödeme için iş bırakmaz. Sigorta da malum aylık 1400 lira falan, bunun sadece sağlık ile ilgili olan kısmı yıllık 1200 lira, yani aylık 100 lira. Bunu ödemeyi zorunlu tutacaksın, diğerleri tercih meselesi olacak.

Mevcut iktidar kendini ilk başta liberal olarak tanımlamıştı fakat memur sayısı iki kat arttı. Herkes bunu çok iyi şekilde bilir ki, Türkiye'de en verimli mal ve hizmet üretimi özel sektördedir. Örneğin özel sektörde çalışan başına katma değer yıllık 9.000 USD ise bu kamu kesiminde 3.000 USD'ya kadar düşebilmektedir. Yani bu şu anlama gelir, özel sektörde 100 TL'ye alacağın hizmeti kamu sana 200- 300 TL'ye sattı. Fakat sen bunu vergilerinle zaten ödemiş olduğun için hiçbir şey anlamadın. Zaten bu yüzden özel sektör ingilizce reel yani gerçek sektör anlamına gelir. Devletin sermayesi halkın vergileridir, bir devlet şirketi zarar etse de batsa da kurtarılır, bu yüzden reel değildir.