Trednyol ve amazonu tavsiye ederim. evet ağlamak sızlamak çoktur bu işlerde...bana gelirseniz ben de ağlarım sızlanırım

))
ama kendi sitenizden satmıyorsanız trendyol en iyisidir şuanda...
öncelikle komisyonlar sattığını aktegoriye göre değişiyor. ben de hediyelik eşya satıyorum. ağırlıklı olarak % 14 komisyon...bazıların 15 , 18, 22 ye kadar ıkıyor...(hepsi burada ve çiçeksepetine göre düşük komisyon) artı bir de kargo ücreti mevcut...ürününüz 30 tl altındaysa 5,5 tl kargo ücreti var. ürününüz 30-60 tl arasındaysa 10,5 tl kargo ücreti var. 60 tl üstündeyse desisine göre kargo ücreti değişiyor. kargo firmasına göre değişmekle beraber 1 desi 17-18 tl den başlıyor...
Trendyol da hızlı satış yapabilirsiniz. ayrıca devamlı kampanyaları oluyor ve komisyondan indirim sağlayabiliyor. kesintileri açık ve net, kafanızda soru işareti kalmıyor. (hb ve çiçeksepeti bu konuda karışık) gizli maliyet yok(hb komisyonun da % 18 kdv sini alıyor mesala, % 20 komisyon oluyor 23,6 komisyon)
Sormamışsınız ama bence satış yapılması gereken diğer site Amazon...Amazon da komisyon % 10...en önemli avantajı. ödemeler 14 günde bir yapılır (ty de 28 güne çıktı benim kategori)
Amazon un en büyük avantajı depo...ürünlerinizi depoya yolluyorsunuz. paketleme dahil her şeyi sizin adınıza yapıp 1-2 günde teslim ediyorlar. kargo ücreti 4,5 tl den başlıyor.. tek sosrun müşteri sayısı trendyola göre az(en azından benim ürünler için böyle)
son olarak yorumlara bakarak vaz geçmeyin. deneyin. firmanız varsa bir şey kaybetmezsiniz...yaşarak öğrenin bence...Hayırlı olsun...