Bunun için
resmî gazete de yayınlanmış ilgili maddeyi okumak gerekiyor.
akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştirenlerin elektronik uygulama paylaşım ve satış platformları üzerinden elde ettikleri Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 20/B maddesi kapsamında vergilendirilen kazançlara konu teslim ve hizmetler üzerinden KDV hesaplanmaz.
Maddede reklamlar ile alakalı bir şey belirtilmemiş. AdMob gelirleri direkt Google Play Store ya da AppStore üzerinden ödenmiyor. Burada kastedilen ücretli uygulamalar ve in-app purchase alımları.
Şahsi fikrim tıpkı Web Adsense gelirlerinin dahil olmadığı gibi Admob gelirlerinin de dahil olmadığı yönünde. Tabii her tarafa çekilmeye müsait bir cümle. Örneğin
satış platformları üzerinden ibaresi var. Buradan yola çıkarak ben uygulamamı bu platformda yayınlamasaydım Admob kazancı elde edemeyecektim. Dolayısıyla başka bir pencereden bakıldığında da platform üzerinden gelir sağlıyor görünebilirim. Yine de tavsiyem direkt olarak yazılmadığı için risk almamanız yönünde.
Saçmadır ki YouTuber ler yasa kapsamında. Fakat onlar da ödemelerini Adsense üzerinden alıyor.
Zaten şu an o sistemde de bir bozukluk var. İstisna almış olmanıza rağmen adınıza Bağkur başlatılıyor. Ve ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bu olay düzeltilmezse şirket kurmak her türlü daha avantajlı. Hiç olmazsa birkaç şeyi gider gösterek vergiyi azaltmak mümkün oluyor.
Adsense Web ödemeleri istisnai durumu kapsamadığını söyleyince direk o kunuyu bıraktım aslında. Onun yerine bir şahıs şirketi açması daha iyi olarak. Hem gider gösterebilir hem fatura kesebilir. İleride fazlasını kazanacaktır lakin şuan işlemlerin devam etmesi için şu bağkur ödmesinden kurtulması gerekiyor. Babası bağkur emeklisiydi ya onun üzerine açsa yine ödeme nasıl olacak v.b ( Hiç olmadı abisi ssk'lı onun üzerine bir şahıs şirketi açıp bu ödemeden kurtulkabilir mi ? )