Trendyol pişmanlıktır. Her şart ve durum altında satıcıyı değil müşteriyi koruyor. Giyim işi yapıyoruz, aynı ürünün 2 veya 3 farklı bedenini söylüyor müşteri, belli deneyip diğerlerini geri gönderecek. Arıyoruz bak hep başımıza geliyor iptal edin diyoruz etmiyorlar, biz iptal edince de para cezası kesiyorlar. Komisyon, kargo ve fatura işin içine girince aldığın fiyatın 3 katına satman lazım ki kâr yapabilesin. Ayrıca kırılacak ürün satıyorsan bir de kargo belası var. En az 8 10 defa tekmelediklerine ya da 3 4 metre uzağa fırlattıklarına ben şahit oldum. Kırılan üründen de mesuliyet kabul etmiyorlar. Hem ürünün kırılıyor hem gidiş hem geliş kargo ücreti sana giriyor. Külliyen zarar yani.

Biz kendi sitemizi kurduk, trendyola vereceğimiz parayı hem reklam hem de indirim olarak ürünlerimize yansıtıyoruz. Ayrıca siteye girenin alışveriş yapma olasılığı daha yüksek. Çünkü trendyol kendi markaları yüzünden sizin ürünlerinizi ilk 20 30 sayfada bile göstermiyor. Her yer kendi ürünleri (giyim kategorisi için konuşuyorum) Görünebilmek için reklam yapman gerekiyor trendyolun içinde dahi. Falan filan işte bir sürü zorluğu var. Satış hacmi yüksek olanlara avantajlar sağlıyorlar, daha düşük komisyon daha yüksek kargo bedava limiti gibi. Biz 60 lira üstüne kargo bedava göndermek zorundayız, bi yemek yiyemiyorsun 60 liraya. 60 lira mı kaldı ama adamların şartı bu işte. Sen de mecburen fiyatı yükseltiyorsun böyle olunca da satış yapılmıyor.

Bence hediyelik falansa direkt instagram sayfası ve letgo gibi yerleri değerlendir. Başarılar dilerim.