Merhaba kız arkadaşım internet üzerinden dijital ürün satışı yapacak. Bir yandan üründe arayışına girdik fiziksel üründe satalım dedik. Bir arkadaşım benim muhasebecim var dedi fakat bazı şeyler soruyoruz sanırım tam bilgili değil bir sorayım edeyim diyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz acaba ne yapmalıyız ve aylık ne masraflar çıkacaktır?
Yani bağkurlu olacak onun ödemesi olur aylık, muhasebeci gideri olacak aylık, evi annesi üzerine stopajdan kurtulabilir mi? Çünkü evin bir odasını kullanacak sadece. Aynı zamanda kardeşi var fotoğrafçılık yapan işyerinden ayrılacak kendi işini yapacak yani studyo ofis vs olmayacak. Bunun fatura giderlerini de karşılayacak.
Merhaba dostum
öncelikle genç girşimci şartlarını tutuyormusunuz bunu bir değerlendirin en önemli şartları 18-29 yaş aralığı 29 dan gün almamış olmak ve adına daha önce mükellefiyet açılmamış olması
sonrasında kosgep ile ilgili süreçler var mükellefiyet açılmadan önce yapılması gereken işlemler var... Geleneneksel girişimcilik anlamında kuruluş desteği personel desteği vs gibi süreçler var bunlar değerlendirilebilir
ev annesin üstüne olduğundan dolayı home ofis olup mükellefiyet açarken bedelsiz tahsis seçeneği işaretlenebilir. stopaj ile ilgili bir ödemeniz olmaz ama evin giderlerinide kullanamazsınız normalde de kullanamazsınız yasa elektrik telefon internet gibi giderlerin yarısını kabul ediyor.. Bu istişare edilir hangi seçenek mantıklı ise o değerlendirilir.
oda kaydı çok elzem olmadıüı sürece yaptırmayın ama hepsiburada trendyol gibi firmalar faaliyet belgesi isteyebiliyorlar o zaman mecbur kalıyorsunuz. 1200 tl civarı oda kaydı var
Bunun dışında ben şahsen açılış işçiliği ücreti alıyorum ne kadar olduğu ve muhasebe ücretimin ne kadar olduğu ile ilgili pm den veya telefondan bilgi verebilirim.
Özetle bağkur kapsamınada girerseniz aylık kazansanızda kazanmasanızda üçaşağı beş yukarı 2000-2300 arası sabit gideriniz olacak. Kesinlikle ve kesinlikle bankaya ilk ödeme aldığınız gün veya bi kaç gün önce açılışını mutlaka yapın
En revaçta olan konu başlıkları bu şekildedir profilimde iletişim bilgilerim mevcut telefon ile iletişime geçerseniz daha detaylıda konuşabiliriz.