Merhaba arkadaşlar.
Pinterest kategorisi son bir yıldır her geçen gün daha az ilgi görüyor. Pinterest algoritma güncellemeleri ile spam içerik olayını büyük oranda bitirdi gibi. Otomasyon eklentileriyle çalışan kimse trafik alamıyor bildiğim kadarıyla. 3 yıldır ben de pinterest ile çalışıyorum. Şuan çorba tenceresinin başına geçmişim, kaşık kaşık içiyorum. Niyetim sonuna kadar gitmek, en son ekmekle tencerenin dibini sıyırmak.
Bu konuyu açma amacım da taktiklerimizi, bilgilerimizi paylaşarak tencereye daha fazla kişinin kaşık sallamasını sağlamak. Tabii burada "içerik" ile ilgili değil, yöntem ile ilgili bilgileri paylaşalım. Kimse kimseye kategori, anahtar kelime vb istenmesin.
Kafadan 2 taktik vererek konuyu açıyorum;
1- Otomasyon eklentileriyle, programlarıyla değil, tamamen manuel çalışın. İçerikleri tek tek pinleyin.
Peki neden? Çünkü hiçbir sosyal mecra "program kullanıcı/bot ziyaretçi" istemiyor, hepsi "gerçek kişi" kullanıcılar istiyor.
2- İçerikler için pinterestten görsel bulup aynı görseli tekrar yüklemeyin. Mümkünse pinterestte olmayan görsel kullanın, değilse görseli eğin, bükün, üzerine yazı yazın, logo koyun vb bişeyler yapın.
Peki neden? Çünkü aynı görsel sizden önce yüklendiği için pinterestte sizden daha yukarıda çıkacak. Ayrıca, google vb arama motorlarında da sizden önce indekslenmiş olacak, siz de pinterest aracılığı ile google görsellerde üst sıralarda çıkma şansını belli oranda kaybetmiş olacaksınız.