Çok uzun zaman önce hatta yakınlarda da bir arkadaşım ile size haber gönderdim açık var diye fakat sizin söylediğiniz yazılımımızda hiç bir açıklama yoktur olmuş.
Miş-Muş olarak konuşmak istemiyorum ama yapılan tüm uyarıları dikkate alın artık.
Ben buradan yazmadım yazılımda açık var diye, arkadaşım sizden ürün almıştı dedim ki mesajımı da iletin bir baksınlar hatta yardımcı olayım demiştim.
Arkadaşımı da ben önerdim Autowm kullanmalısın diyerek yani kötüleme yok, yazılım mükemmel hatta harika ancak tek sorun bir uyarı yapıldı ve dikkate alınmadı.
Bu gün bunu burada dile getirmem aynı konu içerisinde görmüş olmam, belkide özel mesaj ile yazsaydım teşekkürler diyip geçiştirede bilirdiniz, dikkatinizi çektim net oldu akılda kaldı şuan.
Geçen seferki gibi en azından bizim yazılımımızda açık yok demek yerine müsait zamanınızda pentest yapıp baştan bir kontrol sağlarsanız ve müşterileriniz dışarıdan zarar görmeyecek hale getirilirse daha iyi olur.
Gerçekten kötü birşey demiyorum, mükemmelsiniz şüphe yok hatta daha iyisini yapacak varsa buyursun gelsin ama daha iyisini de görmedim. Başarılarının devamını dilerim.
Dediğim gibi hocam eleştirinizi dikkate alıyorum. Ama bahsettim size, bana sürekli açık var, açık var, açık var diye bildirimler geliyor. AutoVM'den bahsetmiyorum. Yazılım hayatım boyunca sürekli olarak bir açık var söylemleri ile karşı karşıyayım. 100'den fazla freelance projede çalışmışımdır. Açık var ama nereden var ? Hiç değilse "Ne oldu da bu tanıyı koydun ?" açıklaması yapılırsa ben zaten bir aksiyon alıyorum. Ama herhangi bir argüman olmadan açık var dendiğinde bunu ciddiye alıp sürekli diken üstünde olursam, uyumayı bırakın gerçekten kafamı kaşıyacak zaman bulamam.
Bunun haricinde, olan açık; framework ve vcenter taraflıdır. Çok fazla framework kullanıyorum. Emin olun benim bile böyle bir şey olduğundan yeni haberim oluyor.
Vcenter zaten çalkalanıyor sürekli. Framework desen AutoVM'in kullandığı sürümde açık var. Yani açıklar framework üstüne oturtulan yazılım dışında ama açığın framework üstüne oturtulan yazılımda olduğu savunuluyor, bazı güruh tarafından.
Açık olan 2 şirkette yabancı, tek muhatap alınabilecek türk kişi ben olduğum için, benim konuya dahil edilmemi mağduriyetten dolayı olduğu için gerçekten anlıyorum.
Framework tarafındaki database açığını kullanmaları ise gerçekten çok zor. Çok çok zor. Bunları kullansalar bile etkilenen sadece database'deki veri olur. Fiziksel sunucu bundan etkilenmez. Buradaki VM silinme olayı. Vcenter taraflıdır.
İyi niyetleriniz için de teşekkür ederim.