Merhaba hocam, konu mantıklı gelmesi değil. framework tarafında vuln tespit edildi ilgili firmadan ayrıntılı destek alabilirsiniz. Bu konunun açılmasının tek sebebi ise bu sabah yaşanan tatsız olayın başkalarınında yaşamamsını sağlamak. Teşekkürler iyi akşamlar dilerim.
Bende bunu soruyorum hangi firma bu nasıl destek alacağız? Yani yii framework üzerindeki açıktan dolayı içeriye girildi de makineler silindi bunu destekleyen bir belge veya döküman göremedim. Bir firma hackleniyor 2020 ye ait bir konu buluyor ve AutoVM deki yii framework deki açık yüzünden bu oldu diyor tamam da hani bu açığı gösteren yada bu açıktan bunlar olabilir denilecek hiç bir döküman paylaşım yok. Bu yüzden ben bu olayın AutoVM de olacağını sanmıyorum. Bana göre %99 bu olay hali hazırda olan ve zaten bilinen VCenter açığı yüzünden. Yine de tabi herkes AutoVM deki
yii framework alanını güncellesin, isteyen AutoVM i kullansın yada kullanmasın ben burada AutoVM yada başkasını savunmuyorum fakat ortada hiç bir şey yok sadece çook eski bir konu var bir koddan bahsediliyor o kadar. Bu kodun potansiyeli ve AutoVM de yapabileceklerine dair hiç bir belge ortada yok.