Herkese selamlar, hobi amaçlı mobil uygulama geliştiriyordum. Herhangi bir gelir beklentim yok sadece hobi amaçlı. Yaklaşık 2 senedir içeride biriken 5.500 tl gibi bir para var. Hiç çekmeye bile tenezzül etmedim. Oyuncu bilgisayarım var ryzen işlemcili amd tabanlı olduğu için emülatörler kasıyor ios geliştiremiyorum vb sorunlarla karşılaştım. Bilgisayarı satıp macbook air almaya karar verdim. Fakat bütçemin çok üstünde. Admob parasına malesef ihtiyacım var. Ben bu 5.500 tlyi vergisini ödeyerek çekmek istiyorum. Vergi dairesinden muafiyet belgesi alsam ve ziraattan hesap açıp çeksem bana bağkur borcu çıkar mı ? Şuan sigortalı olarak bir işte çalışıyorum. Veya bu olay emekliliği felan etkiler mi ? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirler mi. İlerde herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım ? Her ay bağkur borcu ödemek zorunda kalırmıyım. Uygulamaların geliri aylık 150-400 tl arası değişiyor. Yani bana heray 250 tl yatsa %15 vergisini ödeyip çeksem sorun yaşarmıyım. Yoksa 200-300 tl için hiç değecek bir iş değil mi ?