nevsehirden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sadece Enes diye kanal olduğunu bugün sayende öğrendim kardeşim. Benimki sana sadece tavsiye olur. Asla ama asla yaptığın işi, oluşturduğun içeriği olmamış diyemem. Çünkü ortada bir emek var. Benim amacım sadece senin ve bu yazıyı okuyanlarıda kazandırmak için bir şeyler söylemek.

Şimdi kızmazsan videon hakkında bir kaç gördüğüm eksiği söyleyim.
- Videonda yaptığım içerikler izlenmedi benimde moralim bozuldu diyorsun. Yani izleyici o olmadı bu o olmadı bu mu diye düşünür. Bunu anlatan adam siyatçi değil diye düşünür.
- Bende sadece enes gibi içerikler çekeceğim diyorsun. Yani başarmış birisini örnek aldığını söylüyorsun. İzleyicide bu kötü intiba bırakır.

Bunlar benim düşüncelerim şimdi sana kazanmanın bence kazandığımı düşündüğüm şeyi anlatıyım.

Youtube'a ilk videomu 2006 yılında yükledim. Sonra kendimce garip gördüğüm her şeyi çekip yüklüyordum. 2014 yılına geldiğimde 500 abonem olmuştu ve insanlar youtube'dan para kazanır hale gelmişlerdi. Bende neden kanalımdan kazanmayım diye, önce yemek tarifleri, sonra kızımın videolarını, sonra teknoloji falan derken kanalın kategorisi sürekli değişiyordu. Abone sayım 1500 olduğunda kanalımı para kazanmaya açtım ve pk açıldı. Aylık 100 lira falan kazanıyorken buradan 1.500 liraya sattım. Aklımda kar ettiğimi sanıyordum.

Daha sonra kendime yeniden bir kanal açtım. düşündüm ben neden anlıyorum. Araba tamirinden çünkü memur olmadan önce araba tamirciliği yapmıştım amcamın yanında. Ayrıca ufak tefek araba al satta yaptmışlığım var.
sonra açtığım kanalda önce sahibi olduğum Mazda 626 ile ilgili videolar çektim. Türkiye'de çok az Mazda 626 sahibi var ama hepsi benim kanala üye oldu. Attığım videolara yorum geliyor ve anında beğeniliyordu. Daha sonra onu satıp dacia stepway aldım onunla ilgili videolar çekmeye başladım. Bu sefer dacia sahipleri gelirken, bir fırsat sonrası tofaş aldım. Evin iknci arabası şimdi tofaş videoları yüklüyorum. Ayrıca arızaların tamirleri nasıl çözülür diye bilgiler veriyorum. Verdiğim bilgileri makaleye döküp blogger tabanlı .com uzantılı siteme yüklüyorum.

Biraz önce beğendiğin konumdaki kanalım şuan 48 saatte 20k izleniyor. Aylık 7k izlenme saati var. Günlük 50 lira kazanıyor. Aynı kategorideki sitemin 2k hiti var ve bu ay tahminim 800 lira kazanacak. Site ve kanalın adsense geliri 2k yı rahat geçecek. Bu ne kadar sürede oldu biliyor musun. Ağustos 2021'den bu yana oldu. Benim sana anlatmak istediğim bir kategoride video çek ve o kategoriyle ilgilenenleri kendine topla. Eğer yazımı buraya kadar okuduysan aklımda harika bir youtube projesi var ve şuan türkiye'de bunu yapan kimse yok. Benim uğraşacak vaktim olmadığı için yapamam. Özelden yaz sana hediyem olsun. Emin ol çok daha fazla ve erken kazanmaya başlayacaksın.
ben eleştirme adı altında hakaret edeceksiniz ya da suçlayacaksınız sanmıştım ama yanılmışım k bakmayın. Umarım daha başarılı olursunuz.