C4N34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, sizlerden sadece akıl almak için bu konuyu açıyorum. Sizin şahsi görüşünüze göre Türkiye'deki en iyi veri merkezi hangisidir?
Neye göre en iyi?
- Network alt yapısı
- DDoS Koruması
- Ulaşılabilirlik / Hizmet
- Fiyatlandırma
Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım katılımlarınız için şimdiden teşekkürler
Türk Telekom, Superonline, Koç Sistem, DGN ve diğerleri şeklinde sıralamalı gidiyor(Datacenter lokasyonlarını değil de markaları belirtiyorum)
TT'ye ilk sıraya almamın sebebi kesinlikle ağ kriterlerini karşılaması(ilk iki madde) çünkü hat kalitesi olarak da DDoS olarak da çözüm üretebiliyorlardı çalıştığım projelerde
SoL hat olarak sorun çıkarmıyordu bana beklendiği gibi ama bazı enerji sorunları yaşanıyordu en son çalıştığımda
Koç Sistem ilk ikisine göre biraz daha bağımlı ama veri merkezi hizmetleri olarak çoğu zaman tecrübeme göre ikisinden de iyi; 3. sıraya koymamın sebebi ağ konusundaki bağımlılığı(çok olanak olsa da bir ISP gibi bağımsız değil)
DGN de elektrik ve ağ stabilitesi olarak bazen problem yarattığından 4. sıraya aldım ama son kullanıcının erişebileceği en ideal hizmeti verdiklerinden listemizde yerini alıyor

Öncelik olarak ağ olarak baktığım ve yorumladığım bir liste oldu, kimine göre de tam tersidir vb. ama gördüğüm ve tecrübe ettiğim kadarıyla.

Kriterlerin önceliği değişirse sıralama da değişir, o zaman Koç 1. sıraya gelir kendi tecrübelerime göre.

Bu sıralamaya göre çalışmanızı tavsiye etmem, sadece şahsi fikirlerim olduğundan olası sorunlarınız/memnuniyetsizliklerinzde sorumluluk kabul etmiyorum doğal olarak