Göndermekten daha güzel çözümler var. Öncelikle siyasi olarak Türkçü bir bireyim. Sokakta arap görünce tüylerim diken diken oluyor ama göndermezdim. mis gibi amele tayfa. Konya ovasına ağır sanayi kurardım. katma değeri en yüksek ağır sanayi ürünleri için. Tokiye uydu kent yaptırır. Buraya okul, market, hastane, eczane yaptırırdım. Mülteci mi olacaksın? Evin burası ikametini taşıman yasak, fabrikada çalışacaksın maaşından her ay kiranı faturanı otomatik alıcam. Çalışsınlar abi neden kovalayım adamları. İstanbul'a ikamet yasağı. vatandaşlık için 10 yıl çalışma+Dil ve tarih sınavı. En ufak uyumsuzluk, suç unsuru olunca kapı dışarı. Mis gibi üretim, ihracat işte. Şehirler boşalınca yerli işsizlik düşer. Fabrikaya çok mu geldiler. Ekerim araziyi maaşlı ırgat olsun. Hayvanı dayarım maaşlı çoban olsun. Bakın bu bir cevher. Zaten bu modelde yarısı kaçar emin olun. Yok ev alayım, yok mekan açayım. geçicen o işleri. Yaparım illere kira düzenlemesi. Rayiç bedelin bu kadar üstünde satış yasak, şu oran üstünde kira alamazsın.
bu fikre kanım kaynadı bi hayalini kurdum