Çok merak ediyorum hiç bir mülteci ile arkadaş olmayı deneyen varmı ? Tandığım bir afgan var ve şuanda bir yerde çalışıyor edepli imanlı bir kardeşimiz ve 3 cocugu var orada savaşın işgalin ortasında kalmış para biriktirip onlarıda getireceğim diyor. Ordaki mesleği subay rütbesinde bir asker ama talibandan kaçıp türkiye ye sığınmış bu adamın haram ve kanunsuz hiçbir işle ilgisi yok . Şimdi bazı mülteciler suça karışıyor diye orada savaştan canını kurtarmış belki cocugunu annesini akrabasının ölüsünü bile arkasında bırakıp gelmiş insanlar var. Bu olayı ben şöyle özetliyeyim şimdi birisi kürtçe konuşsa ona direk terorist gözüyle bakan ingilizce konussa ona da turist gözüyle bakan bir kesim var bu ülkede malesef. Bu halk asırlardır birlikte yaşadığı birlikte savaştığı kız alıp kız verdiği ülkede nüfusu göz ardı edilmeyecek kadar çok olan bir topluluğu istemiyor bu ülkede afganı suriyeliyi boşver
Türkçe bilenleri ile oturup konuştum fakat bu benim ülkemde yaşayacakları anlamına gelmiyor. Çok hümanist bir insana benziyorsun o Afgan kardeşini evinde bakar mısın?