Vergilendirilsin de benim yaptığım yıllarda vergi olayı mı vardı hacı? 2017 yılından bahsediyorum.. neden geçmişe dönük vergi istiyorlar tuhaf değil mi sence? bide gülecek ne var acaba?
Belirttiğiniz tarihte adsense kazançlarımız için vergi ödüyorduk.
Hocam 2017'de vergi ödemek için adsense diyip bankalara gitsen o ne derler sana yeni yeni coğu vergi dairesi öğrenmeye başladı.Adamın sucu yok.Umarım kenarına para ayırmıştır.Çok ciddi paralar kazandığına göre herhalde ona göre bir önlem almış olmalı.
Vergi çıktıysa bankaya gidip ödeyebilirsiniz ancak kazancınız varsa önce devlete kazancınızı bildirmeli ve vergilendirilmesini sağlamalısınız. Sonra çıkan vergiyi bankaya gidip ödeyebilirsiniz.
Arkadaşlar o yıllarda ben adsense'den para kazanıyorum ne yapmam lazım diye vergi dairesine gidenleri evine yolladılar.
Adsense kazanç vergilendirme konusu gündeme geldikten sonra varsa ödemeyenlere söylenecek şeyleri arkadaşa yazıyorsunuz.
Vergi dairesine değilde gelir idaresi başkanlığına yazılı olarak başvuru yapıp konu hakkında vergi vermenize gerek yoktur şeklinde özelge alınsa daha iyi olurmuş. Çünkü bahsettiğiniz 1 memurun o anki ruh haliyle vatandaşı başından savma işlemi, nedir ne değildir bakmamıştır bile. Bu tarz sözlü verilen bilginin hiçbir geçerliliği yok.
* Gönül isterki geriye dönük bir defaya mahsus af çıksın, büyük büyük şirketlerin ne vergileri affedildi. Öğrenci ve harçlık için, ek gelir için kazanılan 3-5 kuruşada cezasıyla faiziyle işlem yapılmasın. Hatta kazancı halen devam etmeyenler tamamen affedilsin. Gençlerin zaten geleceği dair umudu yok bide ciddi borçlar çıkarıp hayatlarını karartmamak lazım.