r10 da adsense olayından ilk cezayı yiyen benimdir. maliyenin müdürü bundan 10 sene önce hesaplarımı kontrol etti. ufak bir para yuzunden 35 tl. bu parada bir arkadaşımla ortak iş yapıyordum. bankadan 35 tl hesabıma attı bende o parayı 70 tl olarak bir başkasına attım. o 35 tl başıma çok işler açtı. neyse maliyeden çagırdılar. ptt. akbank. birde 1 sene lik işbankası hesabım. bunların 5 senelik dökümanını getirceksin. :d olaya bak ceza yemek için kanıtları kendim topluyorum paşa paşa gidiceksin. neyse iş bankasında 5 senelik hesabım olmadıgı için döküman çıkmadı :d işin garip tarafı 1 senedirde adsense odemelerini iş bankasından alıyorum orada yırttık :d akbank da adsense odemeleri var onlar çıkrtı. Allahdan ufak bir ilçedeyim vergi memurları tanıdık. kanunları araştırıyorlar. ws ws polonyadan lisans almışım hesabını soruyorlar. adsense den gelen paraların hesabını soruyorlar ne satıyorsun bunlara ws ws. 1 ay benle ugraştırlar kanunda acık var. o yıllarda. zafer biz sana her turlü kitleyecegiz bu kagıtlar ankaradan geldi. sen bu sene 3 bin tl vergi fazladan vermişsin vergi kacırdıgın da yok. ama bize bu girişlerin hesabını sorarlar. yurt dışından gelen paranın kdv si yok ama +0 kdv kesiceksin bu gelen paraya biz sana 35 tl için 190 tl ceza keselim ankaradan birde mufediş gelrise canını sıkarlar. bu cezayı öde senin 5 sene hesaplarını kımse kurcalayamaz hesabını verdin zaten dediler yolladılar.
gerçi adsense den yemedik ama isderseler yazarlardı.