Konut fiyatlarındaki artışın asıl sebebi, yapım maliyetinin artmış olması. Balon söz konusu değil, olması gereken fiyatlar 1m ve üzeri, yani, piyasa normal.
Sorun ise, enflasyonun gerçek değerinin olmaması sebebiyle maaşlara yansıyan artışın az olması. Asgari ücret şu an en az 8000 olmalıdır. Konut kirası ise 5000 olmalıdır. Ki yakında olacaktır.
Şu an ev almak mantıksız gibi gelebilir, parası olmayan için mantıksızdır. Yoksa, paranın değer kaybetmeyip risksiz olarak değer kazandığı sayılı yatırım araçlarındandır gayrimenkul.
2 yıl önce konut aldım, tamamını kredi ile. İyi ki almışım. ( alma demişti çevremdeki herkes) ozaman ev almasaydım şimdi alırdım...
Alan kazanıyor, alamayan da sadece laf atıyor. Gemi böyle yürüyor...
Arkadasimiz çok doğru açıkladı
Bu konuda "ev aldım fiyati artti hehe" muhabbeti icin acmamisti arkadas kiralar düşük kaldı eskiye göre
Ev bedeli/kira =200
Oranı var iken şimdi bu daha da arttı diyor
Kirayı da arttıracaktır zamanla gene 200 e gelecek ama insanların alim gücü dusuyor alim gücü düşen adam o kirayı ödeyemez
Ne olur peki?
1. Kiracı bulmak için beklersin hemen kiraya gitmez
2. Aklındaki rakama gitmez indirirsin
Veya en olmaması gereken
Artık
Kiracimiz da evimizi bizden alan da
Toprağımızı bizden alan da
Rus Ukraynali Arap Pakistanli (almani İngilizi gectim onlar zaten topladı akdenizi) ve tabi ki Suriye li olur
Biz de ne yapacağımızı düşünürüz
Bu arada İsrail vatandaslarinin güneydoğuda arsa topladığı oradaki rkadaslardan gelmisti bana
Artık neye doğru gidiyor dunye biliyor musunuz
Tek milliyet tek dil tek din tüm dünya
Herkes birbirine karıştı
Çinli gidip İtalyanca evleniyor hintli İngilizle faslı ukraynali o su bu
Melez insan cikacak sarıya yakin saç esmer ten hafif çekik gözlü tek dil İngilizce ve karşınızda dünya vatandaşı
Ve sıkı durun son bomba
Daha bu ülkeye yeterince Çinli gelip yerleşmedi
Sıra onlarda
1 milyarlık Çinden %1 kopup buraya gelsin ohhooo sokaklarda parti var 😀