Bugün Epson L3111 yazıcıma bitmek üzere olan siyah mürekkepten almak istedim. Trendyol da 128 TL'ye 2 şişe siyah mürekkep buldum. Yorumlara baktığımda bir çok kişinin aldıkları mürekkebin orjinal olmadığı için cihazı bozduğunu okudum. Hatta bazı müşteriler yazıcı kafasını değiştirmek zorunda kalmış. Mürekkep şişesinde ki barkod da sahteymiş. Herhangi bir siteye yönlendirmiyormuş. Eğer bende aldanıp alsaydım kaç bin liralık cihazı bozmuş olacaktım. Onun yerine bitmeyenkartus dan alacağım.

Sadece buda değil. Özellikle elektronik ürünler ve giyim de çok sahte ürün var. Yeri geliyor temizlik ürünleri yada gıda takviyelerinde bile sahtecilik oluyor.

Pazaryerleri yeni çıkan yasa ile sorumluluğu üstünden attı. Tüm suç satıcılarda. Gerçi Amazon da böyle bir şey yapmaya kalkarsanız hemen kapatıyor mağazanızı. Onlar da pazaryeri ama yasal boşlukları kullanmıyor. Misal Xaomi kulaklıkların belki %80'den fazlası sahtedir.

O yüzden bir ürün almadan mutlaka yorumları okuyun ve mümkünse markanın kendi sitesinden almaya özen gösterin.