reyhanirracim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@andyou; ve @mucahitergul; İlginiz için çok teşekkür ederim. Ücret talep edebilirler demişsiniz ama benim sorularım üniversite vizesi için çok yüzeysel olacak çalıştığımdan dolayı derslere gidemedim o sebeple biraz yumurta oturma kemiklerine geldi tutuştum. Şimdi hoca bizden bir site oluşturmamızı ve tasarımını da yapmamızı istedi. Bayağı sıfırdan işte bir logo, slogan, görsel içerik, video ve benzeri şeyler olacak. Hakkımızda, iletişim gibi sekmeler de mevcut olacak. Hatta istediği tablo şu şekilde;

İnternet Sitesi Kurulmuş mu?
Sitenin başlık ve slogan, hakkımızda ve iletişim bilgileri girilmiş mi?
Yatay, kare logo ve favicon hazırlanmış mı?
Sitenin anamenüsü hazırlanmış mı?
Site içeriğine uygun kategori yapısı kurulmuş mu?
Tema ile anasayfa düzeni oluşturulmuş mu?
Sosyal medya hesabı/hesapları açılmış mı? Profil bilgileri düzenlenmiş mi?

Burada size soracağım bu tabloyla birlikte ideal bir site için içerisinde barındırması gereken ana menü nedir yani ne başlıklar bulunmalı, bunu ifade etmedi hoca. Tabii ki siteden siteye değişecektir ama genel hatlarıyla tecrübelerinize de dayanarak bana ne gibi önerilerde bulunabilirsiniz onu rica edicektim sizden
Son sorunuzdan başlıyayım;

Kurumsal sitelerde temel olarak ana menü Anasayfa - Hakkımızda - Hizmetlerimiz / Ürünlerimiz - İletişim şeklinde 4 sayfadan oluşur. Bunun dışında sektöre göre Randevu, Referanslar, Portfolyo gibi seçeneklerde eklenebilir.

İnternet Sitesi Kurulmuş mu?
- Domain ve hosting bağlantısının yapılıp içerisinde wordpress kurulumu yapılıp yapılmadığından bahsedildiğini düşünüyorum.

Sitenin başlık ve slogan, hakkımızda ve iletişim bilgileri girilmiş mi?
- Sitenin başlığı zaten adı olur, bunun dışında markanın kendine has bir sloganı varsa logoda veya anasayfada yer alan bannerda dikkat çekecek şekilde yer alması gerekiyor. Hakkımızda ve iletişim bilgileri için ayrı iki sayfa açabilirsiniz. Ama İletişim bilgilerinin footerda yer alması zorunluluk gibi birşey. Sektöre göre telefon numarası ve adres aynı şekilde header bölümüne de yazılabilir ama zorunlu değildir.

Sitenin anamenüsü hazırlanmış mı?
- İlk bahsettiğim şekilde " Anasayfa - Hakkımızda - Hizmetlerimiz - Referanslarımız - İletişim " şeklinde çok temel bir oluşum yapabilirsiniz.

Site içeriğine uygun kategori yapısı kurulmuş mu?
- Burada kategori yapısı hizmetler veya referanslar içerisinde oluşturuluyor. Bu kategoriler seo açısından da gerekli sayılır. Örnek olarak dijital pazarlama ajansı sitem var. Bu sitede hizmetleri web tasarım hizmetleri , dijital pazarlama hizmetleri, grafik tasarım hizmetleri, danışmanlık hizmetleri gibi kategorilere ayırıp logo tasarım başlıklı hizmet sayfasını grafik tasarım kategorisinin içerisinde koyabilirim. Burada sizden istenende bu şekilde olması gerekiyor.

Tema ile anasayfa düzeni oluşturulmuş mu?
- Anasayfa düzeni genel kurumsal sitelerde şu sıralama ile ilerler; Slider > Kısaca Hakkımızda > Hizmetlerimiz > Portfolyo > İletişim bilgileri şeklindedir. Ama bu bloklar içerisinde verilen bilgiler uzun olmaz çok kısa kısa değinilir ve asıl sayfalara butonlar ile link verilerek yönlendirilir. Mesela yaptığınız son 3 işi koyarsınız anasayfaya ama proje detaylarını belirtmezsiniz. Altında Proje detayları butonu koyarsınız eğer ziyaretçi bakmak isterse detay sayfasına girip inceleme yapar.

Sosyal medya hesabı/hesapları açılmış mı? Profil bilgileri düzenlenmiş mi?
- Markanın veya şirketin sosyal medya hesaplarının web sitesinde olmasıda yine bir zorunluluktur. Bu bilgiler genelde topbar dediğimiz sitenin en üst kısmında ve footer alanında yer alır. Anasayfada yer alacak en alttaki iletişim bilgilerinin içerisine de eklenmesi iyi olur. Tabi iletişim sayfası içerisine de aynı şekilde eklenmeli.

Tema olarak size Kadence temasını önerebilirim. Kurumsal görünümde bu şekilde bir çalışmayı birkaç saat içerisinde oluşturabilirsiniz.