Yazdıklarının özeti şu hocam; Türkiyede ekonomi çok iyi, çünkü Sabancı zengin, Koç zengin...
ABD'nin Afganistan'dan ne çıkarı olabilir, öyle ya, ABD 10-15 yıl boyunca Afganistana boşuna bomba yağdırdı galiba

Çok komikli şeyler yazıyorsun cidden
Türkiyenin dolar milyarderi sayısı her yıl artıyor, o zaman ekonomi şahlanıyor, yersek tabii...
Senin bir işletmen var mı? İşçi çalıştırıyor musun? Cevabın evet ise kapitalizmi savunman normal, sonuçta emek sömürüsü üzerinden karına kar katan kapitalistlerin kapitalizmi savunması onlar açısından tutarlı. Cevabın hayır ise saflığına doyma o zaman.
Patron risk alıp mı iş kuruyor? Evet, kumar oynayanlar da risk alıyor. Kimse patronu zorlamıyor risk almak için, o gözü dönmüş kar hırsı sebebiyle işletme kurup emek sömürüsü yapmak istiyor. Burada 3-5 kişil küçük işlerden bahsetmiyorum, büyük işletmelerden, holdinglerden, ÇUS'lardan, tekellerden bahsediyorum. Kapitalizmde çalışan kazanmaz, kazanlar ise çalışmayanlardır.
Patron iş kurup risk alıyormuş, babasının hayrına alıyor sanki, töbe töbe... Diğer yanda milyonlar alçıktan ölme riski yaşıyor, haberin var mı? Ömür boyu köle gibi çalışıp hayatını yaşayaama riski alıyor, aylarca işsiz kalma riski alıyor, açlıktan ölme riski alıyor... Tabii bu riski isteyerek almıyor, liberalizmin onlara sunduğu bir özgürlük bu, ömür boyu çalışıp açlık sınırında yaşamak!
Ha tabii dizilerden bakınca ülkede herey güllük gülistanlık, herkes malikanelerde kalıyor... Gapitalizm çooğğğ eyyi... Hee...
Hocam sen yoksulluğun sebebinin emek sömürüsü olduğunu sanıyorsan çok yanılıyorsun. İktisat bilmediğin buradan belli. Üretmediğin malı tüketemezsin. Bugün afrikaya sosyalizm gelince onlar açlıktan ölmeye devam edecekler çünkü bir şey ürettikleri yok.
Büyük holding sahipleri dediğin adamlar kazandıkları kadar tüketmezler ve servetleri sadece semboliktir. Şimdi Elon Musk'ın gerçekten 200 milyar dolar serveti olduğunu mu sanıyorsun? Hadi bütün hisselerini satsın da görelim ne kadar ediyor gerçek değeri, bir de bütün hissedarlar satsın hisselerini o zaman görürüz hiçbir anlamı olmadığını. Bu servet ekonomik beklentilere göre oluşmuştur, mesela tesla yıllık karının 100 katı değerdedir. Yani bir mahalle bakkalının 10 milyon liraya satılması gibi abuk subuk bir fiyattır şuan için. İnsanlar beklentiyi satın alıyorlar.
İkincisi, bir zengin, bir yoksulun 100 katı kadar market alışverişi yapmıyor o parayı tasarruf ediyor, yani sen direk para olarak bakma bu işe. Ben 5 k kazanıyorum zengin 5 milyon kazanıyor ama o beş milyonun tüketme gücü yok, ülkede o beş milyonla mal alabilecek üretim yok.
Zenginlerin kapitalizmde fakirlerden aldığı pay maksimum 1,5-2kattır. Yani gelir eşit dağıtılsa bile, bugün türkiyede asgari ücret en fazla 600 dolar eşdeğeri mal olacaktır. Bunun karşılığında hiçbir sermayenin ülkeden kaçmadığını da varsayıyorum. Yani senin sosyalist düşüncelerin, amerikalı bir işçinin iki haftalık maaşı bile etmiyor olacak yine
Bak bir de mesela sen sosyalizmi savunabiliyorsun özgürce, acaba sosyalist komunist bir ülkede liberalizmi savunabilir miydim acaba?