Tam anlamadınız sanirim
Değer kazanması değil burada hersey değer kazanır yanından yol geçer değer kazanir imar degisir değer kazanır
500 binlik yatirimim 1milyon oldu diyebilirsiniz
Ama bu evi satmadan 1 milyonun içinden 500bini çıkarıp masaya koyabilir misiniz?
Kirada konu evi satmadan kirayı masaya koymakta ev gene 500 iken 1milyjn olur 2 milyon olur ne olursa olur
Hocam 40 yılda amorti demişler. Ona istinaden yazdım ben. 505 bine aldığım ev şu an 1 milyon değerleme alıyor. 4 ay kiraya verseydim 16 bin lira kira geliri olurdu vermedim şu an 1 milyon ediyor 595 bin TL artmış fiyatı. Ben zaten ev falan satmam, ben alıyorum canım sıkılırsa yazlıktan merkeze geçiyorum geziyorum. Piyasa böyle garip garip kiracılar doluyken kiraya falanda vermem. Herkes ilk kiraya verdiği fiyatı amorti fiyatı satıp sanki 10 yıl o ev 4 bin liradan kiraya verilecek gibi yazmış. Hadi diyelim devletin olur dediği rakamlara göre kiraya versek
1. yıl 4 bin TL = 48 bin
2. yıl 5200 TL = 62400 bin
3.yıl 6750 TL = 81000 bin
diye giderken ev için harcadığım 505 bin TL kendisini ortalama 5-6 yılda amorti ediyor

elbette 5-6 yıl sonra ev 1 milyon değil belki 2 milyon edecek kiracıyı çıkardın + kira gelirleri derken dünyanın parası ediyor.
Bizimki gibi üçüncü dünya ülkelerinde ev alıp kiraya vermek hatta vermemek bile kazandırıyor.