Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Osman Paşa bir videosunda da şunu demiştir, Kürtçülüğü verilecek en iyi cevap Türkçülüktür diye.ve Osman paşa askeri müdahalenin çok önemli olduğunu da çok defa belirtmiştir.

Esas sorulması gereken soru şudur.Oradan Batıya güle oynaya gelirken, batıdan biri giderken Allah'a emanet gidiyorsa burada yanlış olan bir şeyler vardır.

Türkiye'de tüm çözüm yolları denenmiş ve sorun çözülememiştir.

Çözüm için tüm seçenekler devreye girmeli konuşulmayan şeylerde konuşulmalıdır.Biz kimse zorlana Türk olsun demiyoruz zaten.Ama Atatürk'ün kurduğu bir ülke var ve buranın vatandaşı insanlar var.Ne oldu da etnik kimlik bu kadar üste geldi önce bunu sorgulamalıyız.

Bir arap, çerkez, arnavut Türküm demekten rahatsız değil de neden belli kesim rahatsız oluyor? cünkü bazı kesim Türkiye'de ayrılıkcı. sözde Kürdistan dedikleri bayraklara bayrağım diyor onu destekliyor.Biz bu insanlara zorlana bayrağını sev diyemeyiz ki.

Şu yazıyı okumanı öneririm.

https://www.hurriyet.com.tr/birlikte...miyiz-15234454
Hocam ertuğrul özkök takip etmediğim bir yazar ama geçmişten düşüncelerini bildiğim bir yazar olduğu için yazdıklarına şaşırmadım kürtlerin ve türklerin ayrılması ayrı bölgelerde hakimeyet kurulması veya kürtlerin ülke sınırlarımızın dışında yaşamasını çözüm olarak görülmesi ilk kez gördüğümüz durum değildir. Osmanlı Mebusundada tartışıldı fakat o dönemde ermeni ayaklanmaları nedeni ile kürt alaylarını ermenilere karşı kullanma fikri ağırlık bastı Cumhuriyet Döneminde ise kafkasyadan gelenlerin doğu bölgesinde startejik yerlere yerleştirme yoluna gidilmiş Türkiyede çözüm yolları denenmiş ama sorun çözülememiştir cümlenize katılıyorum her siyasi iktidar kendince bir çözüm yolu aramıştır.

Elbette Türkiye Cumhuriyetini varlığını kabul etmeyene veya Bayrağımızı Sevmeyene sev diyemeyiz eğer kürdistan bayrağı nitelendirdikleri yeri seviyorlarsa oraya gitmeleri yönünde yol gösterilmeli bu konuda farklı düşünmüyoruz

Neden etnik kimlik üste geliyor sorusuna gelince bu topraklarda her daim denenmiş oyunlardan birisidir bunun zaten bilincindeyiz benim belirtmek istediğim şu nasıl ülkemizin bölünmesini isteyenlere karşı bir olmamız gerektiğine inanıyorsam aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırlarının için her bir vatandaşının eşit olmasını istiyorum kimsenin kimseye ırkından mezhepinden dolayı üstten bir bakış açısı olmamasını istiyorum Devletimizin kanunlarının istisnasız herkese eşit uygulanmasını istiyorum.

Daha önce yazdıklarıma istinaden misal mamak cezaevinde ülkücülere işkence edenlerin yargı önüne çıkarılmasını savunurken aynı şekilde diyarbakır cezaevinde işkence yapanlarında yargılanmasını istiyorum.

Konu dışına çıkmamak adına Ümit Özdağ bağlamında devam etmek istiyorum ergenekon ve balyoz davası dönemlerinde düzenli olarak katıldığı programları takip eder ümit zileli beraber çıktığı programları izlerdim fetö konusunda çıkışları subaylarımızın yanında olması fikirlerimizin ortak olduğu alanlardır. Günümüzde ise Mülteciler konusunda aynı fikri paylaşıyorum