Şu an ülkede tek oy verilecek isim kendisi. Diplomasız ekonomistlerden ziyade siyasetçi kimliğinden ayrı olarak çok sağlam ve donanımlı bir akademisyendir. Fikirleri Atatürk çizgisine en yakın hatta paralel olan tek isimdir. Fonlu gazetecimsilerin ve havuz medyasının pompalamasının aksine kendisi ırkçılığa çok mesafeledir. Türk devleti ve milleti ile herhangi bir sorunu olmayan herkesi kapsayan ve ayrıştırmayan bir ideolojisi var. Takip edenler varsa görmüştür, dün şu afgan .... lerden birinin çektiği videolardaki kızlardan birisinin abisi Ermeni imiş ve kendisi Ümit Hoca'dan yardım istedi. Girip profiline verdiği cevabı kendiniz okuyabilirsiniz. Ne Ermeni ne Kürt demeden bu vatanda yaşayıp vatanını seven herkesi kucaklayan bir siyasi görüşü var Ümit Hoca'nın. O yüzden bana en yakın isim olarak görüyorum kendisini. Ben de etnik kimliğine bakmadan eğer bu vatanı sevip benim gibi korumaya çalışıyorsa hangi kimlikten olursa olsun hepsini yoldaş, candaş görürüm. Benim için vatanını seven bir Ermeni, alman medyasına satılmış foncu ...lardan daha değerlidir.
Ayrıca kendisi mülteci konularında şu an çok dikkat çekiyor olsa da ciddi anlamda ekonomi ve tarım üzerine projeleri var. Öyle ne yaptığı ne okuduğu belli olmayan bir gün ulaştırma bakanı olup ertesi gün aile bakanı olan yaptığı işle alakası olmayan isimlerle değil alanında çok başarılı isimlerle bu politikalı belirliyor. Ömründe herhangi bir tarlaya adım dahi atmamış, saksıda bir çiçek dahi yetiştirmeyen cargill şirketinin elinde tuttuğu adamların tarım bakanı yapıldığı ülkede Ümit Hoca'nın birlikte çalıştığı insanlar ve çizdikleri yol haritaları ciddi anlamda bu ülke için çok değerlidir. Herkesin en azından bir kez mülteciler dışındaki politikalarını okumasını, partideki isimleri araştırmasını isterim. Ülkeden bir çıkış yolu varsa o da bu partiden geçiyor diye düşünmekteyim.