karagul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam güneydoğu meselesi çözüm sürecinden ibaret değildir turan ülküsü ve türk islam sentezine yakın olan milliyetçilerin eskiden oradaki insanların problemi dertleri yok sadece ayrıklıkçı düşünceleri var her şeyin problemi pkk falan pkk kökü kazınırsa sorun kendiliğinden kalkar düşüncesi vardı ama artık oradaki insanların devlete olan soğukluğun nedenlerini ortadan kaldırılması gerektiğini devleti temsil eden kişilerin yaptıkları kanunsuzlukların toplumda devlete olan güvenin zedelemesine yardım ettiği konusunda anlaşma aşamasına gelindi.

Şimdi diyarbakır cezaevinde yaşananları hafızalardan silemezsiniz oradaki insanlık dışı işkence yapanları cezalandırmazsanız sıkıntı olur misal bir çok ülkücü mamak cezaevinde samsun cezaevinde her gün erken saatte kaldırılır coplanır ardından bağırarak Türk Bayrağı karşısında istiklal marşı okutulurdu bu durum sabah ve akşam önce cop ardından istiklal marşı şeklinde giderdi . Bu yaptırılan davranış bir çok ülkücü için her Türk bayrağını gördüğünde aklına mamak cezaevinde yaşadıklarını anımsatır bayrağımızın insanda uyandıran duygularının değişimine neden olurdu. Bunları yapılanların ceza görmemesi üstüne hiç bir şey olmadan hayatına devam etmesi ülkücülerde bile bir şeyleri sorgulamasına neden olduğunu düşündüğümüzde güneydoğuda yaşanan jitemler işkenceler beyaz toroslar bazı askeri karakolların bahçesinden çıkan cesetler vs vs gibi bir çok örnek ortaya konabilir.

Güneydoğu meselesi dediğim gibi çözüm süreci ile sınırlı değildir devletimizin kanunları herkese eşit uygulanmalıdır bugün bakın memurlarda zorunlu hizmet bölgesi ile genelde güneydoğu bölgesi akla geliyor neden bir devlet memuruna orada zorunlu görev şartı koyar o bölgede doktor öğretmen gibi yetişmiş bir insan gücünün olmamasından kaynaklıdır. Güneydoğu bölgesi neden göç veriyor batıya vs vs gibi alt alta maddeler sayılabilir şimdi bunun nedeni sadece terör ile nitelendirmek sorumluluktan kaçmaktır bana göre askeri operasyonlar ile günü kurtarırsın ama askeri noktalarını boşalttıktan sonra veya operasyon sonrası üslerine çekildikten sonra o bölgede yaratılan durumun alt metnini değiştirmez isek sıkıntılar tekrar baş gösterir.

Güneydoğu meselesi çok uzun bir konu hocam umarım bir gün saatlerce konuşabileceğimiz bir ortam olur
Hocam bu mesele bir bitmedi be.
Van Çaldıran'da askerlik yaptım, kaçak sigara sokakta satılıyor, vergi levhası çoğu işletmede yok, kaçak mazot satılıyor, kaçak elektrik kullanılıyor...
Evet eşitlik istiyorum, kaçak kullanan herkesin elektriği kesilsin mesela.
Bu karar alınırsa da Doğu ile Güney Doğu elektriksiz kalır gibi.