Boşveriniz efendim, artık uğraşmıyorum engelleyip geçiyorum. Ezbere konuşan, fikir üretemeyen insanlar çok fazla. Önceden tartışıyordum ama yok, tartışmak ile bitmeyeceği ve anlamayacakları, vaktinizi ziyan edecekleri için engelleyip geçiyorum. Siz de engelleyiniz zihniniz rahat olsun. Bu insanlar ile uğraşılmaz. Emlakçı Receplerin SEO'ya atılmaya çalışmış, takım elbiseyle kendilerine iş insanı görünümü vermeye çalışıp, belki arka planda neler neler yapan ve başkalarına da ahkam kesen fakat işini dahi düzgün yapamayıp sadece show peşinde olup, seyirciye oynayan insan halleri ile dolu piyasa. Profilden anlaşılıyor artık gerçekten çok çoook rahat bir şekilde. :d Buraya dahi gelip, abilik taslayıp, iş öğretmeye çalışıp, dersler veriyorlar. Ne yazık ki böyle halkımız. Maxigeyik konusu altında bile gelip showunu yapacak. İşin raconunu öğretecek değerli abilerim, insanların nelerle uğraştıklarından haberleri dahi yok. O piyasasını yapsın yeter ki. En çok bunlardan korkacaksın aslında. Çünkü o platformların burada konuları var ve 100 kelimesi 1 liraya yazdırdıkları şeyleri size 7-10 TL'ye satıyorlar. O makaleleri yazan kişiler de yazık makale fiyatları hakkında bir fikri olmayan, havadan para geliyor diye uğraşıp didinip evlerindeki boş zamanlarında para kazanmaya çalışan insanlar. İşi bilenler ise zaten copy-paste yapıyor. Ayrıca sitenin kendisi bile "copy-paste" yapabilirsiniz diyor. Türkçe sitelerden içerik çalacak kadar gerizekalı da değiliz herhalde. Gram İngilizcen varsa Google'da doğru aramayla bulursun, yanlış cümleleri doğru şekle sokarsın sonra özgünlük kontrolü yaparsın yollarsın. Site kendisi zaten buna izin veriyor, birçok site bunlara izin veriyor. Önemli olan plagiarism testinden geçmesi. Bu da bu forumdaki herhalde son konum olur. Gerçekten sıkıldım efendim bunlardan. Yıldırdılar. Birisi gelir deist birisinin konusuna girer "Tövbe yarabbim konuyu okudum, Allah'ım affet" diye showunu yapar ve 100+ beğeni alır. Bir emlakçı Recep gelir konumun altında bana adap dersi falan vermeye çalışır. Bunlar sadece insanlara nasıl hitap edeceklerini ve nasıl giyineceklerini bilirler aslında, insanlara çok güzel oynarlar, imaj yaratırlar. Sıkıldım gerçekten. Burada ben serzenişte bulunuyorum, muhtacım diyorum adam "silah mı dayıyorlar" diyor. Hayatımda gördüğüm en büyük klişe, biri de işin etiğini öğretiyor. Çok gördük öyle işin etiğine bu kadar takıntılı olup öğretmeye çalışanları, nasıl köşeyi döndüklerini de çok iyi biliyoruz. Neyse efendim gecenin bu vakti uyumam gerekirken niye bunları yazıyorum sizi de rahatsız ediyorum, özür diliyorum.
Ticaret konusu dışında gerçekten forumda dolaşmak sinir harbi yaşatabilir. İnsanların nasıl bu kadar "garip" (diyelim) olduklarına şaşıyorum. Çok garip insanlar var forumda gerçekten, çok... Ülkenin özeti gibi ne yazık ki, ülkenin de neden bu halde olduğunu daha iyi anlıyor insan üzücü bir şekilde. Bu kadar da, bu forumda bile mi böyle insanlar var diye şaşırdım baya bir. Çünkü daha çok; genç, kodlama, yazılım, makale, seo işleri ile uğraşan dimağlar beklerken, "THE BUSINESS MAN emlakçı Recepler" ve 40+ garip dayılar ile karşılaştım bolca... 40+ bireylere bir şey demiyorum elbette, şu yukarıda verdiğim örnekteki gibi garip insanlar. Sanki bu işte para lafı olduğunu duyup da bu tür işlere girişen hafif de bilgisiz diyelim Saffetler, ama bunlar saf değiller tam aksine kurnazlar, çünkü tek motivasyonları nasıl para kazanırım...
Neyse efendim iyi forumlar diliyorum, bir daha beni bu forumda böyle konular açarken görmeyeceksiniz. Düzeltilemez bazı insanlar.