ComPuter_DoctoR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
CnnTürkte bir kaç gündür yapılan yorumları izliyorum mevcutta düşündüğüm şeylerin gazeteci, yazar, dr, gibi unvanlarında dile getirdiğini görüyorum. Şuan içinde bulunduğumuz pahalılıkta yakıttan tutun herşeyin etkisi olduğu konusunda hem fikiriz ancak bu zamların %500 üzeri olması gelen yakıt, elektirik, personel artışları ile izah edilemez olduğunu düşünüyorum.

Bir tarla daha tohum atılmadan x şirket gelip tüm tarları satın alıyor. Sonra Y nakliye şirketi ile hale götürüyor, Z şirketi halden alıp, B şirketinin deposuna gönderiyor B şirketide zincir marketteki raflara ulaştırıyor. Buradaki tüm şirketler aslında zincir marketlere ait alt şirketler olduğunu düşünüyorum. Gıda üzerinden aşırı para kazandılar ve devam ediyorlar. Tarladan 6-7 TL ye çıkan domates 30 TL ye kadar anca ulaşıyor bize.

Genelde zincir marketler veya uygulamar ile sipariş veririm bugün arkadaş dükkanın önünden geçerken domates aldığını gördüm ne kadara aldın dedim kilosu 8 TL dedi. Ben istegelsinden 13 gün önce kilosunu 24.90 TL den almıştım. Acaba orada da düştümü fiyat dedim girdim güncel fiyatı 16.90 TL olmuş. 13 günde 24.90'dan aynı domates 16.90 TL ye düşmüş.

Şuan

Migrosta 18.95 TL
A101 de 19.90 TL
carrefoursa da 14.90 TL
Şok Markette 22,95 TL

Pazarda 8 TL... Bu gıda üzerinden büyük rant sağladılar ve devam ediyorlar. Bizde zincir marketleri bir birileri ile kıyaslayıp yine onlara gidiyoruz ucuz olduğunu düşündüğümüz için.
aga yat uyu sen ülkedeki gıda enflasyonundan ve ekonomiden bi habersin çünkü.

Benzinin fiyatından
mazotun fiyatından
doğalgaza elektriğe gelen zamdan
ülkede tarımın yok oluşundan
falan haberin yok senin.