Değerli hocalarımın yazdıklarını okudum belkide macbook pro m1 pro alabilirim sizce o nasil olur?
Tamamen gerekliliklerinize bağlı. Web üzerine çalışıyorsanız veya grafik tasarım yapıyorsanız M1 işlemciler oldukça yeterli. Çok daha ağır kullanıyorsanız MacBook PRO M1 Pro önerebilirim.
Kendimden örnek vereyim.
Sanal makineler üzerinde farklı işletim sistemlerini aynı anda çalıştırıyor, prod. aşamasına en yakın sonucu alabilmek için de CentOS kurarak bu sanal makineyi localhost üzerinde çalışan bir Webserver gibi kullanıyorum. Arkaplanda çalışan bu sanal makinenin üzerine XCode nin iOS emulatörünü çalıştırıyor ve VSCode üzerinde yazılım işlerimi yapıyorum. Tabii sürekli araştırma yaptığımdan arkaplanda onlarca safari sekmesi de açık duruyor. Bu safari sekmelerinde çoğu zaman yüksek çözünürlüklü YouTube videoları bulunuyor. Bazen iOS emulatörünün yanına 2. bir emulatörü daha açmam gerekebiliyor.
Tüm bunlar için MacBook Pro M1 PRO yeterli. Sadece bunların hepsini yaparken bir de üzerine 1080p ekran paylaşımı açıldığında pencereler arasında hızlı geçerken minik minik smooth geçiş kaybı olabiliyor. Zaten o kadar da olsun.